reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Covid 19: un studiu explica de ce grupa sanguina A este mai vulnerabila | 6pm.ro

Covid 19: un studiu explica de ce grupa sanguina A este mai vulnerabila

Publicat in March 18, 2021   ·   Fara comentarii

Daca persoanele cu grupa sanguina O ar fi mai protejate in fata virusului, conform unor studii, cele din grupa A sunt dimpotriva, mai vulnerabile. Un nou studiu detaliaza totul, va spunem si noi ce am aflat chiar acum.

 

grupa sanguina

Mai multe studii au scos la iveala diferentele in termeni de risc de infectie si de a contracta o forma grava de Covid-19 in functie de tipul grupei sanguine. Astfel, persoanele care apartin grupei O ar fi mai protejate vis-à-vis de Sars -CoV- 2.

Intr-un studiu nou, aparut in revista Blood Advances, cercetatorii au observat faptul ca SARS CoV-2 este “atras” in special de antigena grupei sanguine A gasita in celulele respiratorii. In acest studiu, cercetatorii au fost interesati in special de o proteina prezenta la suprafata virusului SARS – CoV-2, cunoscuta sub numele de domeniu de legare la receptor sau RBD. Mai precis, RBD este continuta in sub-unitatea S1 al faimoasei proteine Spike apartinand coronavirusului.

RBD este acea parte a virusului care se fixeaza pe celulele gazda drept urmare este o tinta de cautare importanta pentru a intelege cum se produce infectia. Echipa de cercetatori a analizat cum RBD-ul SARS CoV-2 interactiona cu fiecare grupa sanguina in parte. S-a descoperit faptul ca RBD-ul avea o preferinta puternica pentru legatura la antigena A regasita la suprafata celulelor respiratorii. Astfel, persoanele purtatoare de antigena A la suprafata celulelor respiratorii, adica indivizii cu grupa sanguina A sau B, sunt mai vulnerabili in fata infectiei cu coronavirus.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri