Coronavirus – decizia Chinei

Publicat in January 24, 2020   ·   Fara comentarii

In fata epidemiei cu coronavirus, care a provocat deja un prim deces in afara regiuni Wuhan, China a luat decizia de a inchide unele orase.

coronavirus China

China a izolat joi 20 de milioane de locuitori din regiunea Wuhan, leaganul epidemiei care a inceput sa se raspandeasca si in lume. Insa, pentru moment, OMS nu a declarat alerta nationala. Niciun tren sau avion nu mai parasesc regiunea Wuhan, metropola cu 11 milioane de locuitori, situata in centrul Chinei. Granitele sunt inchise, autostrazile sunt inchise, nimeni nu mai are voie sa iasa din regiune.

Autoritatile sanitare internationale, reunite de cateva zile la Geneva au declarat ca spera ca aceste masuri sa fie eficiente si de scurta durata totodata. Wuhan, capitala provinciei Hubei se afla in inima epidemiei care, incepand cu luna decembrie a contaminat numai putin de 600 de persoane. Insa, Beijing a anuntat joi un prim deces in afara regiunii Wuhan. Bilantul in China este pana in prezent de 18 morti. Un octogenar a murit miercuri in provincia Hebei (nord).

OMS a recunoscut joi « stare de urgenta in China » insa este de parere ca pentru moment este mult prea devreme sa vorbeasca despre o urgenta de sanatate publica la scara mondiala.

Orasul Interzis din Beijing, fostul palat al imparatilor, va fi inchis pana la noi ordine cu scopul de a se evita orice risc de contaminare intre vizitatori. S-au anulat si festivitatile care erau planificate in aceasta perioada. Locuitorii sunt sfatuiti sa stea in case si sa nu paraseasca orasul fara un « motiv specific ».

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Externe
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro