reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Contrabanda cu tigari a acaparat 15,7% din cereri | 6pm.ro

Contrabanda cu tigari a acaparat 15,7% din cereri

Publicat in March 15, 2014   ·   Fara comentarii

Conform datelor furnizate de Novel Reserch, companie de cercetare a pietei, contrabanda cu tigari a urcat in momentul actual in Romania pana la nivelul de 15,7%, cu 5 procente mai mult decat media din celelalte tari europene. Pentru o perioada de doi ani (2011 – 2013), piata neagra a acaparat aproximativ 13% din cereri, dar incepand cu luna septembrie a anului trecut si pana in perzent, acest procent a crescut cu 2,7 puncte. Cele aproape 3 puncte castigate de piata neagra au adus bugetului de stat pierderi de peste 100 de milioane de euro, conform declaratiilor oficiale.

contrabanda cu tigari

contrabanda

Cele mai afectate regiuni din tara de comertul ilegal cu tigari sunt nord-vestul cu un procent de 24,5% si nord-estul cu un procent de 24,2%, zona de sud-est inregistrand o dublare alarmanta a nivelului de contrabanda cu tigari si ajungand in acest moment la un procent de 22,2%, procent inregistrat ultima data inainte de 2010.

Cresteri de 4% a numarului de tigari intrate ilegal in Romania s-au inregistrat la cele provenite din Serbia si la cele trecute ilegal prin shop-urile Duty Free din tarile vecine, in acelasi timp inregistrandu-se scaderi cu peste 6 procente la numarul de tigari timbrate intrate in tara din Moldova si Ucraina.

Aceasta situatie este data de faptul ca produsele din tutun sunt unele dintre cele mai taxate produse in Romania, aproximativ 80% din pretul platit de utilizatorul final reprezentand taxe si accize. In acest context, piata produselor din tutun este una foarte sensibila si reactioneaza la orice schimbare.

Producatorii de tutun spun ca pentru a se reduce contrabanda de pe piata neagra sunt necesare masuri suplimentare ce trebuie luate la punctele de trecere a frontierei, dar si in zonele de competenta a autoritatilor locale in care pot aplica sanctiuni (piete, targuri, statii de metrou, zone aglomerate, etc).

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri