Continua discutia despre situatia orelor de religie in invatamantul obligatoriu

Publicat in January 12, 2015   ·   Fara comentarii

Discutia despre scoaterea orelor de religie din programa invatamantului obligatoriu este una ce a generat numeroase controverse si discutii aprinse de ambele parti, pana in punctul in care intreaga situatie a fost adusa in fata Curtii Constitutionale a Romaniei pentru a lamuri care este realitatea constitutionala in aceasta situatie.

religie-scoala

Religie la scoala

Ministrul Remus Pricopie declara pe data de 9 Decembrie ca pentru a se ajunge la o decizie in ceea ce priveste statutul orei de religie in scoli, Parlamentul trebuie sa corecteze elementele de neconstitutionalitate semnalate de Curtea Constitutionala a Romaniei.

Astfel, necesitatea de a depune o cerere in scris, fie din partea parintilor pentru elevii minori sau din partea elevului, in cazurile in care acestia sunt majori, pentru a nu participa la aceasta disciplina nu este constitutionala. Se considera ca intreaga procedura ar trebui realizata in sens invers si anume sa se depuna cereri care sa mentioneze religia fiecarui elev si daca acestia doresc sa participe la ore de religie specifice orientarii fiecaruia.

Orele de religie risca astfel sa devina materii optionale, iar Biserica Ortodoxa Romana se declara ingrijorata de situatia in care multi parinti nu vor fi instiintati ca este necesara aceasta procedura iar numarul de elevi care participa la ora de religie va scadea considerabil in urmatoarea perioada.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Religie
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro