reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Constelatii, planete, descopera harta cerului in septembrie 2019 | 6pm.ro

Constelatii, planete, descopera harta cerului in septembrie 2019

Publicat in September 7, 2019   ·   Fara comentarii

Pentru a observa spectacolul astronomic rezervat de luna septembrie inarmeaza-te cu aceasta harta a Cerului. In aceasta luna, Neptun este la onoare.

constelatii

Neptun, celalalta planeta albastra. Tranzitul lui Neptun in opozitie o plaseaza in conditii optime de observare. Descoperita in 1846, Neptun, cea mai indepartata planeta din sistemul solar, nu este observabila cu ochiul liber si necesita un instrument special pentru a fi reperata. A fost mai degraba descoperita datorita predictiei matematice, nu prin observare directa cum a fost cazul cu alte planete descoperite.

In miez de noapte, spre sud, repereaza aceasta stea stralucitoare. Steaua Varsatorului este situata la jumatatea drumului, in apropiere. Sa vezi planeta Neptun cu proprii tai ochi reprezinta un moment de-a dreptul emotionant si rar.

Neptun a fost denumita dupa zeul roman al marii care, in mitologia greaca il are drept corespondent pe Poseidon. Semnul sau astrologic este reprezentat de o versiune a tridentului lui Poseidon.

Neptun are de numai putin 17 ori masa Pamantului ceea ce o claseaza pe locul 3. Detine totodata locul 4 din punctul de vedere al diametrului. Planeta Neptun beneficiaza de o masa mai mare decat cea a Pamantului insa mai mica decat cea a planetei Jupiter. Miezul planetelor este alcatuit din roca si gheata si are aproximativ masa Pamantului.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri