Conservă pentru câine sau hrană uscată? Ce să alegi pentru hrana animalului tău de companie

Publicat in October 7, 2022   ·   Fara comentarii

Atunci când îți iei un câine, primești și responsabilitatea de a-l hrăni corect. Este poate cea mai mare provocare: aceea de a-i crea o dietă suficient de echilibrată, prin care să-i asiguri aportul de minerale, vitamine, proteine și alte substanțe nutritive esențiale. Alimentația corectă are un rol puternic în dezvoltarea câinelui, așa cum este și firesc, iar dieta se concepe în acord cu: vârsta, greutatea, starea fiziologică, rasa, activitatea fizică pe care o desfășoară și intoleranța la anumite alimente.

Vei observa că este mult mai recomandat să îi administrezi hrană sub formă de conserva caine decât preparate realizate în casă. Mai mult, porțiile se stabilesc în funcție de criteriile enumerate mai sus. Mâncarea pe care o consumă caâinele influențează starea sistemului digestiv, a danturii, a pielii, dar și a blănii animalului.

 

Hrana umedă este ușor de digerat și asigură un conținut ridicat de proteine

Hrana umedă este concepută din bucăți de carne în sos, în anumite cazuri amestecate și cu legume sau orez, sub forma unui pateu. Aceasta asigură un conținut ridicat de proteine, este mai ușor de digerat și are contribuții asupra sistemului digestiv, dar nu numai. Sistemul imunitar al câinelui va fi mult mai puternic dacă i se administrează produse de calitate premium, iar acesta nu este singurul beneficiu. Avantajele se răsfrâng și la nivelul danturii, la nivelul blănii și al metamobilismului. Câinele va avea mai multă energie, datorită nutrienților pe care îi extrage din mâncare, vitamine, proteine, și nu numai.

 

Hrana uscată asigură igiena dentară și se poate depozita foarte ușor

Hrana uscată, concepută sub formă de boabe (în diferite cantități), contribuie la o bună sănătate orală și la menținerea danturii. Această mâncare este mult mai ușor de depozitat decât hrana umedă, și rezistă mai mult timp în castron. În anumite cazuri, poate fi mai sățioasă și contribuie la sănătatea sistemului digestiv. Totuși, medicii veterinari atrag atenția asupra cantității mare de gluten pe care o conține acest tip de mâncare. Nu oferă hidratare și nici măcar nu este atât de gustoasă, iar – cel mai important – conținutul de proteine este unul redus. Porțiile se stabilesc în funcție de recomandările producătorului.

 

Varianta câștigătoare: mixul între hrana umedă și hrana uscată, inclusiv biscuiți ca și gustare

Cea mai bună alegere este, de fapt, mixul între hrana umedă și hrana uscată. Astfel, se va acoperi necesarul nutritiv, iar câinele se va putea bucura de o gamă variată de arome. Recomandate sunt și gustările sub formă de biscuiți, bogați în grăsimi și în carbohidrați. Aceștia se folosesc mai curând ca răsplată, atunci când câinele este dresat. Partea bună este că biscuiții conțin puține calorii și ajută la o bună sănătate dentară și, implicit, la menținerea unei igiene orale corespunzătoare. Dacă ai un câine sensibil, fii atent la intoleranțe și la alergiile pe care le dezvoltă la anumite ingrediente și evită-le complet.

 

Cauți un magazin petshop online, ca să cumperi hrană umedă și uscată? Alege NovaFood.ro

NovaFood.ro te ajută să îți hrănești corect câinele, prin oferta vastă de produse cu care vine în întâmpinarea ta. Găsești în acest magazin petshop online cele mai bune variante de alimente, atât pentru hrana umedă, cât și pentru hrana uscată, pentru o dietă echilibrată. În plus, ai acces și la alte tipuri de produse pentru îngrijirea corectă a animalului tău de companie.

 

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri