Comisia de cod discuta posibilitatea implementarii votului prin corespondenta

Publicat in September 16, 2015   ·   Fara comentarii

Votul prin corespondenta este un subiect controversat, discutat pe larg in presa dupa alegerile prezidentiale din anul 2014. Subiectul a intrat pe ordinea de zi a Biroului Comisiei de Cod care s-a intalnit pe final de luna august pentru a discuta proiectul Legii Votului prin corespondenta.

vot prin corespondenta

vot prin corespondenta

Votul prin Corespondenta este un proiect de lege primit cu entuziasm de unii si suspiciune de altii. Se discuta posibilitatea fraudarii acestui tip de vot in paralel cu numeroasele avantaje, in principal evitarea unor situatii precum cele cu care s-au confruntat romanii din diaspora la ultimele alegeri.

Reprezentantii PNL au declarat ca si-au propus obiectivul de a face posibila adoptarea votului prin corespondenta pana la urmatoarele alegeri parlamentare. Tot acestia declarau pe retele sociale, cu o saptamana inaintea intalnirii Comisiei de Cod ca adoptarea proiectului de lege este ocazie de a face dreptate cetatenilor romani din diaspora, renuntandu-se in acelasi timp la o atitudine pe care acestia o percep drept ostila.

Comisia electorala, in frunte cu Mihai Voicu, liberal, a inregistrat un numar mare de propuneri cu privire la acest subiect, insa in prima parte a anului, in sesiunea parlamentara februarie-iunie, nu s-a ajuns la nici un acord in conditiile in care imediat dupa alegerile prezidentiale din toamna lui 2014, toate partidele cazusera de comun acord ca aceasta este o prioritate legislativa.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Politica
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro