reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Comfort food, safe food și alte trenduri alimentare pe care le-a adus pandemia | 6pm.ro

Comfort food, safe food și alte trenduri alimentare pe care le-a adus pandemia

Publicat in June 2, 2021   ·   Fara comentarii

COVID-19 a schimbat modul în care trăim. Petrecem mai mult timp acasă și în bucătăriile noastre. Tendințele de gătit și coacere pe care le-am văzut în ultimul an variază de la idei simple de masă pentru întreaga familie, până la prăjituri care ne fură ore în șir. Obiceiurile noastre alimentare s-au schimbat sub umbrela pandemiei, care a trasat niște trenduri ferme în materie de nutriție.

  • Micul-dejun chiar devine cea mai importantă masa a zilei
oldelpachot-5l-Q8p_feHE-unsplash

food

În pandemie am lucrat mai mult de acasă, așa că graba de dimineață nu mai apare ca un obstacol în savurarea primei mese. În schimb, am învățat să ne luăm timpul necesar dimineața pentru a prepara un mic-dejun delicios, care să dea tonul întregii zile; suntem mai conștienți ca niciodată că felul în care ne începem dimineața ne influențează întreaga zi, așa că am alăturat micului-dejun și câteva minute de sport și meditație, ca să fim bine cu noi.

Micul-dejun cald este un trend memorabil al anului pandemic: celebra Chakchouka / Shakshuka, frittata, quiche-urile cu pui sau brânză, chiar și rețetele dulci de clătite sau vafe s-au numărat printre mesele favorite din pandemie. 

  • Comfort food sau cum să ne simțim bine prin mâncare 

Covid-19 ne-a înrădăcinat dorința de confort, tihnă, stare de bine – vrem mai mult ca niciodată să ne simțim în echilibru cu noi înșine și cu ceilalți, așa că reparăm momentele în care nu suntem în balans prin comfort food.

Definiția mâncării confortabile / de confort variază de la persoană la persoană, însă în linii mare, confort food se referă la felurile de mâncare pe care le asociem cu momentele de bucurie din viața noastră: fie că e vorba de rețeta de drob de pui a bunicii, de înghețată mâncată drept răsplată, pentru că așa eram recompensați în copilărie, asociem unele preparate cu bucuria diafană și onestă. Sub umbrela pandemiei, să mâncăm alimente care ne fac să ne simțim bine este vital. 

  • Safe food

Pandemia ne-a întors chipurile către natural și organic – natural is better. Și nu doar mai bun, ci și mai sigur. Suntem înclinați să alegem alimentele sigure, safe food, așa că frecventăm piața și producătorii locali mai mult ca niciodată. Am rărit mesele la fast-food și ne-am reîntors către rețete sănătoase, fie ele preparate în casă sau comandate de la restaurant.

Percepem siguranța ca pe un pilon de sprijin în pandemie, așa că alegem variantele mai bune; din 2020 a început să crească interesul pentru ingredientele din produsele noastre, pentru că avem nevoie de safety chiar și în ce privește mâncarea – mai ales în ce privește mâncarea. Ne întoarcem către fructe și legume din abundență, către alimente care ne oferă un boost imunitar de care avem vitală nevoie acum.

Cu un întreg arsenal de efecte negative, pandemia ne-a adus totuși schimbări benefice în ce privește obiceiurile alimentare: ne-am recalculat relația cu mâncarea și nutriția și ne-am reîntors către organic, natural, homemade. Gătitul a deveni în ultimele luni gura de aer și relaxare la care avem acces, însă este important să păstrăm totul echilibrat: gătitul în exces în ultimele luni a condus către un pandemic cooking burnout, sentiment descris de jurnaliștii de la HuffPost.

  • Gătitul ca relaxare

Pandemia ne-a pus față în față cu cea mai lungă perioadă de izolare la domiciliu din istorie. Cu restaurantele închise și plictisiți de opțiunile de take-away, ne-am reîntors către gătit acasă.

De la rețete simple pentru întreaga familie, ne-am găsit spațiu să experimentăm: torturi și prăjituri complicate, rețete festive, adaptări ale unor rețete celebre. Începând cu 2020, am regăsit gătitul ca pe o formă de relaxare și deconectare: pentru câteva ore ne-am ridicat de la laptop și ne-am dedicat unui preparat pe care știm că familia îl va îndrăgi.

În ultimele luni am înțeles totodată și importanța simplificării pe toate ramurile vieții – ne-am cumpărat poate un aspirator-robot , o mașină de spălat vase sau un robot de bucătărie thermomix. Pe fondul unei epuizări continue, ne dorim să automatizăm pașii simpli și repetitivi care totuși ne fură din timpul prețios pe care îl avem și am învățat să acceptăm cu bucurie ajutoarele inteligente chiar și în bucătărie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri