reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

O cometa ameninta existenta planetei Marte | 6pm.ro

O cometa ameninta existenta planetei Marte

Publicat in March 16, 2013   ·   Fara comentarii

Pa data de 3 Ianuarie anul curent, omul de stiinta din Australia, Robert McNaught, de la Siding Spring Observatory, descopera cometa C/2013 A1. Conform calculelor ulterioare facute de cativa cercetatori de la Catalina Sky Survey SUA, a fost stabilita pozitionarea cometei in luna Decembrie a anului trecut, cometa provenind din Norul Oort , o regiune din jurul Sistemului Solar.

cometa spre marte

Cometa

In urma efectuarii unor modele de predictii orbitale a traiectoriei, cometa C/2013 A1 ar putea ajunge in dreptul planetei Marte in data de 19 Octombrie 2014. Oamenii de stiinta se tem de un posibil impact al cometei cu Planeta Rosie, care a mai fost lovita de-a lungul tipului de comete.

Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA comunica, in urma calculelor efectuate, ca este posibil totusi ca traiectoria cometei sa fie in apropierea lui Marte (circa 101.000 km).

Exista insa si unele motive de ingrijorare: datele insuficiente nu pot asigura calcularea cu exactitate a traiectoriei cometei, in acest caz fiind posibil ca aceasta cometa sa treaca la distanta sigura de Marte sau sa o loveasca in plin, ceea ce ar fi un eveniment astronomic catastrofal.


Despre cometa ce ar putea aduce sfarsitul planetei Marte, au mai scris cei de la descopera.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri