reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Un colectionar din Rusia reinventeaza arta statuetelor din pietre semipretioase | 6pm.ro

Un colectionar din Rusia reinventeaza arta statuetelor din pietre semipretioase

Publicat in June 24, 2019   ·   Fara comentarii

Un colectionar originar din Rusia, iubitor al tuturor lucrurilor si obiectelor frumoase, a reusit sa invie o arta straveche. Este vorba despre statuetele facute din bucatele de pietre semipretioase, similare unui mozaic traditional.

Acesta le comanda de la mesterii locali din Ekaterinburg iar in mainile acestora ies o serie de creatii din ce in ce mai sofisticate, pur si simplu superbe.

statuie pietre semipretioase

Statuetele din cadrul acestei colectii se realizeaza din pietre semipretioase prin intermediul unei tehnici cunoscute sub numele de  mozaicul volum. Pietre precum hematit sau cuart se sfarma, fragmentele sunt alese cu grija pentru a se potrivi perfect atunci cand vine vorba despre culoare si forme.

Istoria artei cu pietricele incepe cel mai probabil in Florenta in perioada Renasterii. Apoi, astfel de statuete impodobesc curtile regale din Europa in secolul al 17-lea. In Rusia, tehnica mozaicului volum a inceput sa castige popularitate gratie casei Faberge, cel mai mare furnizor de bijuterii din Imperiul Tarist.

Cu toate acestea, in trecut, statuetele nu au reusit sa atinga nivelul de complexitate si marimea celor de la Ekaterinburg. Cele mai mari din colectie, realizate de echipe de artisti si au 80 de centimetri inaltime, cantarind aproximativ o suta de kilograme.

Colectia a fost realziata datorita unor sponsori generosi, iubitori de frumos si de traditie, membrii familiei unui om de afaceri din Ekaterinburg. Familia nu colectioneaza insa statuetele doar pentru propria placere. Se angajeaza in popularizarea acestei forme de arta. In plus, organizeaza expozitii publice in Rusia si strainatate.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri