reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Chiar si in caz de simptome lejere, Covid-19 lasa sechele interne | 6pm.ro

Chiar si in caz de simptome lejere, Covid-19 lasa sechele interne

Publicat in January 14, 2022   ·   Fara comentarii

Nu toate persoanele infectate cu SARS-CoV-2 dezvolta aceleasi simptome grave. Acest lucru inseamna ca boala este benigna? Un grup de cercetatori germani au reusit sa demonstreze urmatorul lucru: chiar si in caz de Covid-19 lejer sau moderat, functiile creierului, ale rinichilor, plamanilor si vaselor sanguine sunt afectate minor insa, asupra persoanelor de peste 45 de ani sechelele sunt mai vizbile. Drept urmare, dupa vindecare, o serie de analize sunt recomandate.

 

sechele Covid-19

Dupa cum ne arata si actuala varianta de Omicron, majoritatea persoanelor infectate cu coronavirus prezinta simptome lejere care nu necesita spitalizare. Stim, cu toate acestea, ca virusul poate afecta, in cazuri mai severe, un anumit numar de organe interne: plamanii, inima, rinichii, creierul si vasele de sange.

De aceea, o echipa de cercetatori de la spitalul universitar Hamburg-Eppendorf, Germania, a cautat sa inteleaga daca o ecolutie lejera spre moderata a infectiei cu Covid-19 a avut in egala masura un efect asupra functiilor acestor organe si asupra calitatii vietii acestor persoane.

443 de participant cu varste cuprinse intre 45 si 74 de ani

Initiat in anul 2016, acest studiu a adunat deja numai putin de 15.000 de participant din care, 443 au fost infectati cu coronavirus si au prezentat o evolutie grava. Au existat numeroase semne de leziuni asupra mai multor organe.

In cazul plamanilor, s-a constatat o reducere cu aproximativ 3% a volumului pulmonar si o lejera crestere a rezistentei cailor respiratorii. Rinichii au avut si ei de suferit deoarece functia renala s-a diminuat cu aproximativ 2%. In privinta sistemului cardiovascular, semne de antecedente de tromboza venoasa au fost de doua sau de trei ori mai mari. In cazul creierului nu s-a constatat niciun fel de deteriorare.
In ceea ce priveste inima, s-a constatat o diminuare medie a functiei de pompare, intre 1 si 2%.

Cercetarile continua, ramane de vazut ce sechele vor mai fi descoperite de cercetatori.

Sursa: https://fr.news.yahoo.com/m%C3%AAme-cas-sympt%C3%B4mes-l%C3%A9gers-covid-084640673.html

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri