reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cercetatorii care il studiaza pe Otzi anunta: incalzirea globala ne poate ajuta sa descoperim si alte mumii | 6pm.ro

Cercetatorii care il studiaza pe Otzi anunta: incalzirea globala ne poate ajuta sa descoperim si alte mumii

Publicat in November 7, 2016   ·   Fara comentarii

Otzi este cea mai veche mumie din Europa si a fost descoperita in urma cu 25 de ani. Luni la congresul din Bolzano, Italia au fost expuse nenumarate descoperiri cu privire la aceasta mumie, inclusiv bacterii gasite in stomac si cauza decesului acestuia.

In vecinatatea mumiei, cercetatorii au descoperit un obiect de incaltaminte despre care se crede ca este cu 500 de ani mai vechi ca mumia Otzi, astfel incalzirea globala care aduce dupa sine topirea gheturilor va facilita si alte descoperiri.

mumia-otzi

Mumia Otzi

Descoperita in luna semptembrie a anului 1991, mumia a fost numita Otzi pentru ca a fost gasita in Alpii Ötztal. In urma studiilor efectuate s-a descoperit ca barbatul a decedat cu cateva sute de ani inainte de constructia primelor piramide egiptene. Corpul inregistreaza o vechime de 5.300 de ani si avea aproximativ 46 de ani cand a incetat din viata. In urma studiilor efectuate asupra corpului pentru a determina cauza mortii s-a descoperit ca decesul a survenit in urma unei lovituri la cap, dar si din cauza unei sageti al carui capat a fost gasit in umarul mumiei.

Cercetatorii au descoperit 61 de tatuaje pe trupul mumiei, efectuate in scop medicinal si nu traditional, in diferite puncte care in zilele noastre corespund celor utilizate in acupunctura.

Oamenii de stiinta au descoperit diferite afectiuni ale mumiei precum intoleranta la lactoza si o predispozitie genetica pentru boli de inima, chiar daca procentul de grasime din corp era extrem de mic.

Mumia se afla expusa la muzeul de arheologie din Bolzano din nordul Italiei.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri