reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cele mai importante modificari ale Codului fiscal aduse de curand | 6pm.ro

Cele mai importante modificari ale Codului fiscal aduse de curand

Publicat in March 5, 2014   ·   Fara comentarii

Guvernul a adus Codului fiscal o serie de modificari ce au fost publicate vineri in Monitorul Oficial. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

codul fiscal

codul fiscal

1. Modificarea articolului 49 din Codul de procedura fiscala care enumera mijloacele de proba pe care le pot utiliza autoritatile fiscale. Prin aceasta modificare, autoritatile fiscale se pot folosi de orice tip de proba care dovedeste o anumita stare fiscala, inclusiv date de pe servere, date din mediul online sau inregistrari video ori audio.

2. Modificarea procedurii de proprire. Daca pana in acest moment in cazul popririlor erau blocate intai conturile si mai apoi erau emise somatiile de plata, din acest moment lucrurile stau tocmai invers, se emite somatia de plata iar poprirea conturilor bancare se face la 30 de zile dupa aceasta.

3. Nu mai este obligatorie certificarea declaratiei anuale de impozit pe profit (declaratia 101). In plus, contribuabilul poate sa isi certifice optional declaratiile depuse catre ANAF.

4. Modificarea dobanzilor la intarzierile de plata. Dobanzile la intarzierea platii taxelor si impozitelor au scazut de la 0,4% la 0,3% pentru fiecare zi de intarziere. In plus, contribuabilul care a platit taxe si impozite in baza unui act administrativ care ulterior a fost considerat eronat si a fost anulat, are dreptul la dobanzi de intarziere incepand cu data la care a facut plata si pana la data restituirii sumelor platite.

5. Accize pentru bijuteriile din platina. Printre modificarile implementate de catre Guvern se numara si introducerea accizelor pentru bijuteriile din platina sau din platina combinata cu aur. Singurele exceptate de la plata acestor accize sunt verighetele.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri