reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cea mai mare prezenta la alegeri din ultimele 2 decenii in Diaspora | 6pm.ro

Cea mai mare prezenta la alegeri din ultimele 2 decenii in Diaspora

Publicat in December 4, 2014   ·   Fara comentarii

Pentru turul 2 al alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie 2016, in diaspora romaneasca s-a inregistrat cea mai mare prezenta la vot din ultimele aproape 2 decenii. In ciuda numeroaselor probleme organizatorice, pana la finalul zilei au reusit sa voteze in 294 de sectii aproape 400.000 de romani aflati peste hotare.

alegeri prezidentiale diaspora

alegeri diaspora

Klaus Iohannis a inregistrat o victorie zdrobitoare

In ziua alegerilor, pagina de pe site-ul de socializare Facebook apartinand figurii politice Klaus Iohannis a prezentat in timp real rezultatele la vot din diverse tari anuntand pe rand victoria in Noua Zeelanda, Australia, Japonia sau Coreea.

Tot pe retelele de socializare s-au discutat in timp real si problemele organizatorice aparute care au impiedicat toti romanii prezenti la sectiile de votare sa isi exprime dreptul la vot. Cu toate acestea, diaspora romaneasca a reusit sa scrie istorie cu o prezenta record, in acelasi ton cu prezenta la vot in tara care a depasit de asemenea asteptarile.

Se estimeaza, in cifre neoficiale, ca daca toti romanii din diaspora ar fi reusit sa isi exprime dreptul de vot, numarul acestora s-ar fi putut depasi, probabil, o jumatate de milion de voturi exprimate.

Candidatul preferat al celor din Diaspora a fost Klaus Iohannis, actualul presedinte ales al romanilor, cu 339.873 de voturi fata de 38.778 de voturi obtinute de Victor Ponta.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri