reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Ce trebuie sa urmaresti cand vrei sa cumperi un compresor de aer | 6pm.ro

Ce trebuie sa urmaresti cand vrei sa cumperi un compresor de aer

Publicat in June 13, 2017   ·   Fara comentarii

Ne place sa mesterim, sa reparam, sa facem lucruri pe cont propriu si sa ne implicam in proiecte DIY (Do It Yourself). Nu am putea face nimic din toate acestea insa, daca nu am avea echipamentele si uneltele potrivite. Daca din lista acestora iti lipseste un compresor de aer si nu stii ce trebuie sa urmaresti cand il cumperi, citeste in continuare. Iti voi prezenta detalii despre pompa, design, regulator presiune aer, debit, presiune oferita si alte aspecte importante.

compresor

compresor

Sa incep cu inceputul. Va trebui sa raspunzi la intrebarea „La ce imi va folosi compresorul de aer?”. Daca acest echipament iti este necesar pentru a umfla lucruri mari sau grele (de ex. anvelope, saltele cu aer etc.) sau daca il vei folosi pentru a vopsi diverse suprafete, va trebui sa te asiguri ca achizitionezi un compresor de aer performant.

Criterii pentru alegerea compresorului

Pompa este primul aspect la care trebuie sa fii atent. Ai 2 variante: compresoare cu pompe cu ulei si compresoare cu pompe fara ulei. Primele sunt mai pretentioase si au nevoie de mai multa intretinere, insa sunt mai silentioase. Cele cu pompe fara ulei sunt putin mai scumpe, insa daca ai investit in ele vei fi avantajat: cheltuiala ti se va amortiza rapid datorita costurilor reduse de intretinere.

Design – aici nu ma refer neaparat la modul de prezentare al compresorului, daca este atractiv din punct de vedere vizual sau alte detalii de acest gen. Design-ul se refera in principiu la dimensiunile si portabilitatea compresorului. In functie de propriile tale necesitati, alege in consecinta: un compresor de dimensiuni mari iti va fi util pentru folosinta indelungata si sustinuta, iar un compresor portabil, de dimensiuni reduse, iti va asigura mobilitatea dorita pentru a putea interveni usor oriunde ai nevoie.

Debitul si presiunea oferite de compresor reprezinta alte doua caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere. Presiunea oferita iti va permite sa poti atasa compresorului diverse scule pneumatice, in functie de proiectele pentru care ai nevoie de acestea.

Ca idee, un compresor ce ofera presiune de pana la 6 bari si un debit de pana in 150l/min este unul de presiune scazuta. Cele de presiune medie ofera un debit de pana la 300l/min si presiuni in jur de 12 bari, iar compresoarele de mare putere vor depasi acesti parametri. Asigura-te ca modelul ales de tine are si un regulator presiune aer – asta te va ajuta sa il alegi pe cel mai potrivit nevoilor tale.

Nu in ultimul rand, tine cont si de intretinerea compresorului. Vei avea nevoie periodic de diverse piese, cuple, racorduri, furtune si numeroase alte accesorii care vor asigura functionarea optima a acestuia. Daca nu stii un furnizor de incredere pentru aceste piese si accesorii pneumatice, iti recomand eu unul: www.tehnovest.ro.

Cu siguranta cel mai important aspect de avut in vedere la alegerea compresorului este modul in care il vei folosi. Piata iti ofera o multitudine de alternative, asadar tine cont de criteriile de mai sus daca vrei sa faci alegerea potrivita.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri