Ce stim despre tigarile electronice?

Publicat in April 5, 2019   ·   Fara comentarii

tigari electronice Dispozitive foarte populare in zilele noastre, tigarile electronice raman totusi un mister pentru cei care inca nu le-au folosit. In acest articol abordam cateva dintre intrebarile cele mai frecvente pe care si le pun oamenii despre aceste moderne si sigure dispozitive care satisfac nevoia de a fuma.

Ce sunt tigarile electronice?

Tigarile electronice au mai multe denumiri, inclusiv e-tigari, sisteme electronice de livrare a nicotinei, e-narghilea, vaporizatoare, etc.

Chiar daca acestea nu contin tutun, Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) le clasifica drept produse “de tutun”.

Tigarile electronice sunt disponibile in mai multe forme si dimensiuni. Ele pot arata ca niste tigari, trabucuri, pixuri, unitati flash USB sau pot fi sub alte diferite forme si functioneaza cu ajutorul unei baterii care incalzeste un lichid, cunoscut sub denumirea de e-lichid sau lichid tigara electronica, ce il transforma in vapori. De asemenea, tigara electronica contine un cartus sau un rezervor in care se pune lichidul respectiv si un orificiu prin care se inhaleaza vaporii.

Contine tigara electronica nicotina?

Lichidul din majoritatea tigarilor electronice contine nicotina, acelasi ingredient pe care il gasim si in tigarile traditionale din tutun, in narghilea si in alte produse din tutun. Cu toate acestea, nivelele de nicotina nu sunt aceleasi pentru toate tipurile de tigari electronice si pot fi chiar stabilite de catre consumator. Prin urmare, daca un fumator vrea sa se lase in timp de fumat, el poate sa reduca treptat cantitatea de nicotina din lichidul tigarii electronice, pentru a nu avea parte de o schimbare drastica. In final, consumatorul poate chiar sa renunte de tot la nicotina, folosind tigara electronica fara acest ingredient.

Care sunt efectele tigarilor electronice asupra sanatatii?

Tigarile electronice sunt inca destul de noi, astfel ca sunt necesare mai multe cercetari pe o perioada mai lunga de timp pentru a stabili cu exactitate care sunt efectele lor asupra sanatatii pe termen lung. Cu toate acestea, s-a constatat ca fumatorii care au trecut de la tigarile traditionale din tutun la tigarile electronice au ajuns sa aiba mai putine substante nocive in corp decat fumatorii care inca fumeaza tigari obisnuite.

Pana la urma, tigarile electronice nu contin gudron si monoxid de carbon, substantele cele mai nocive din tutun, cele care sunt, de fapt, potential cauzatoare de cancer si alte boli grave.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Lifestyle
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro