reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

In ce situatii este necesar echipamentul de protectie? | 6pm.ro

In ce situatii este necesar echipamentul de protectie?

Publicat in July 16, 2020   ·   Fara comentarii

Desi echipamentul de protectie este considerat ultima linie de aparare, este esential ca angajatorii sa inteleaga regulile impuse de lege si sa asigure angajatilor echipamentul de protectie necesar. Controalele de inginerie si controalele administrative nu elimina in totalitate pericolul si este important ca angajatii sa poarte echipament special, corespunzator nivelului de pericol prezent, pentru a evita accidentele la locul de munca. Echipamentul de protectie furnizat de catre angajator trebuie sa se potriveasca perfect, sa fie special conceput pentru domeniul de activitate, sa fie confortabil si rezistent, astfel incat angajatii sa-si poata desfasura activitatea in conditii optime.

cand-ai-nevoie-de-echipamentul-de-protectie

echipament protectie

Este esential ca angajatii si angajatorii sa inteleaga cand si unde ar trebui sa fie folosit echipamentul de siguranta. Un angajator sau un specialist in siguranta si protectie va trebui mai intai sa efectueze o evaluare a riscurilor. Aceasta evaluare consta intr-o verificare minutioasa a locatiei pentru a identifica toate pericolele prezente si zonele care prezinta riscul de a deveni un pericol pentru sanatatea angajatilor. Dupa realizarea acestui lucru, ar trebui sa existe o lista de zone, sarcini sau echipamente care prezinta un risc pentru personal. Aceste pericole vor fi un punct de orientare pentru achizitionarea de echipamente de protectie si pentru implementarea anumitor reguli de siguranta. In unele domenii de activitate, purtarea echipamentului de protectie ar putea fi necesara in orice moment. De exemplu, persoanele care lucreaza in constructii sunt adesea obligate sa poarte o casca de protectie oricand se afla pe santier.

Zonele comune sau pericolele care necesita purtarea echipamentului de protectie

Mai jos iti prezentam cateva cazuri pentru a afla exact cand ai nevoie de echipamente de protectie si care sunt riscurile la care te expui daca nu iei masuri de precautie:

  • Temperaturi extreme
  • Surse de electricitate de la echipamente sau masini
  • Praf daunator
  • Radiatie
  • Lasere
  • Substante chimice periculoase
  • Zgomote puternice
  • Obiecte ascutite care ar putea taia, injunghia sau perfora
  • Zonele cu potential de cadere, alunecare sau cadere a obiectelor

O evaluare a pericolului nu ar trebui sa fie un eveniment unic. Un supraveghetor ar trebui sa efectueze aceste evaluari periodic dupa orice modificari ale echipamentelor, conditiilor sau procedurilor. Angajatii trebuie sa inteleaga in ce situatii si in ce domenii este necesar un echipament de protectie si trebuie sa fie instruiti in tot ceea ce inseamna siguranta personala.

Lipsa echipamentului de protectie poate duce la vatamari grave, amenzi pentru angajator, scaderea profitului din cauza inactivitatii angajatilor raniti, limitarea activitatii in anumite sectoare sau chiar inchiderea companiei.

Pentru a te asigura ca totul functioneaza perfect si ca elimini toate riscurile din zona de lucru, ar trebui sa utilizezi semne de avertizare, etichete si alte forme de comunicare pentru a reaminti angazatilor care sunt zonele sau aparatele care necesita purtarea de echipament de protectie. Memento-urile vizuale sunt o modalitate excelenta prin care angajatii isi pot aminti cand ar trebui sa poarte echipamentul de siguranta si ce tip de articole de protectie sunt necesare. Aceste semne si avertismente adecvate pot reduce vatamarile si pot salva vieti.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri