reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Ce sa mananci ca sa combati depresia? | 6pm.ro

Ce sa mananci ca sa combati depresia?

Publicat in November 3, 2012   ·   Fara comentarii

Un studiu al Universitatii Warwick, ce afost efectuat pe un numar 80.000 e persoane alese aleatoriu, a aratat ca pentru o stare de bine si de buna dispozitie e recomandat consumul a 7 sau opt portii de legume sau fructe pe zi.

fructe si legume

Legume si fructe

Este deja cunoscut de toata lumea ca un consum regulat de fructe si legume ajuta organismul in combaterea multor boli si intaresc sistemul imunitar, dar nu a fost facut un studiu pe scara larga pentru demonstrarea acestui fapt.

Cercetatorii de la Warwick au dezvoltat un chestionar detaliat avand in cuprins intrebari despre obiceiurile alimentare cat si intrebari din care sa reiasa strea de sanatate mentala si de buna dispozitie.

In urma testului s-a demonstrat ca exista o legatura foarte stransa intre starea de buna dispozitie si consumul de fructe sau legume.


Pe aceeasi tema, profesorul Pascale Barberger-Gateau, liderul echipei de “epidemiologia nutritiei si a obiceiurilor alimentare” la Centrul de cercetare INSERM U987, care are ca tema legatura dintre dieta si inbatranirea cerebrala, a aratat ca, in urma studiilor efectuate, consumul mare de fructe si legume reduce degenerarea celulelor cerebrale.

Despre combaterea eficienta a depresiei au scris si cei de la realitatea.net

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri