Ce credite ipotecare sunt mai avantajoase?

Publicat in March 28, 2013   ·   Fara comentarii

Pentru achizitionarea unei noi locuinte prin credit ipotecar, variantele oferite sunt diferite in functie de tipul de credit, majoritatea doritorilor alegand ca optiune programul “Prima Casa”.

credite ipotecare

credite ipotecare

Acesta finantare bancara nu este neaparat si cea mai buna alegere, se poate constata in urma unei analize atente a costurilor.

Potrivit datelor furnizate de brokerul de credite Kiwi Finance, la ora actuala DAE (dobanda anuala efectiva) se incadreaza intre 5,03% si 7,27% pentru un credit ipotecar standard, iar suma luata in calcul este de 50.000 euro returnabili in 25 de ani.

Prin programul “Prima Casa”, pentru aceasi suma care va trebui returnata in aceasi perioada de timp, DAE se va incadra intre 4,71% si 4,85%, avansul mic fiind un alt avantaj al acestui program: 5% fata de 25% in cazul creditelor ipotecare standard.

In cazul optarii pentru credite bancare standard, se elimina restrictiile impuse de stat la contractarea prin “Prima Casa” si anume interdictia de instrainare a locuintei timp de 5 ani, limita maxima de finantare, necesitatea obtinerii acordului statului pentru modificari ale locuintei.


Achizitionarea creditelor in lei pentru eliminarea riscului valutar la rambursarea creditului, este mai avantajoasa conform recomandarilor Bancii Nationale (BNR), insa D-na Anca Bidian (Kiwi Finance) spune ca pentru un credit in lei veniturile familiei ar trebui sa fie mai mari.

Despre tipurile de credite ipotecare avantajoase au mai scris si cei de la imobiliare.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Finante si banci
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro