Ce alegi intre tevile de cupru si cele din polipropilena?

Publicat in September 4, 2017   ·   Fara comentarii

O intrebare pe care probabil ti-o adresezi atunci cand esti pus in situatia de a alege intre tevile cupru si cele din polipropilena pentru ca instalatia necesita inlocuire este care sunt cele mai potrivite. Indiferent ca ai o casa noua sau urmeaza sa faci o renovare masiva, trebuie sa fii sigur ca alegi intelept.

Atat instalatia de incalzire, cat si cea de apa are nevoie de atentie deosebita pentru ca de ele depinde intr-o foarte mare masura confortul din locuinta. Ca sa asiguri familiei tale cele mai bune conditii, cauta sa optezi pentru tevile care iti vor oferi cea mai buna functionare. De cat de bine sunt executate lucrarile de inlocuire depinde si calitatea sistemelor de instalatii de care vei beneficia apoi pentru un timp mai scurt sau mai indelungat, dupa caz.

tevi-cupru

tevi-cupru

Si mana de lucru conteaza, de aceea iti recomand sa soliciti ajutorul unui expert in domeniu daca stii ca nu ai experienta suficienta pentru a face asta pe cont propriu. Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa alegi un anumit tip de teava, ce proprietati si avantaje prezinta acestea.

#Proprietatile–cuprul este materialul care se numara printre primele extrase si folosite, fiind de asemenea natural. Acesta prezinta o performanta mare, rezistand cu succes la temperaturi ridicate, dar si in conditii meteo deosebite sau la precipitatii. Este preferat pentru ca nu imbatraneste niciodata si nici nu isi modifica proprietatile.

Teava cupru pentru instalatii reprezinta o alegere clasica in cazul instalatiilor termice si a celor sanitare. Se remarca prin rezistenta de care da dovada la uzura, dar si in caz de temperaturi extreme sau presiuni enorme in instalatii. Sunt preferate de cei care realizeaza actiuni mecanice externe. Caracterul lor este antibacterian, ceea ce inseamna ca sunt o alegere sigura si in acelasi timp si sanatoasa.

Polipropilena este un material termoplastic, ce prezinta rigiditate, alaturi de o rezistenta sporita la valori mari de temperatura, precum si la coroziune. In caz de impact insa rezistenta acesteia este medie. Vorbim despre un material ecologic, prietenos cu mediul si care nu prezinta toxicitate. Manipularea si transportarea sa este facila datorita greutatii scazute pe care o prezinta. Simple sau cu insertii (de aluminiu sau fibra compozita), tevile realizate din acest material sunt folosite in instalatiile sanitare in mod deosebit.

# Utilizare–indiferent de tipul de instalatie, ca este de incalzire sau de apa, poti sa construiesti sistemul folosind ambele tipuri de tevi.

Cu toate acestea, in unele situatii teava cupru pentru instalatii este preferata in locul celei de polipropilena. Pentru o instalatie judecand din punct de vedere aspectual, o teava de acest fel va prezenta o estetica mult mai buna, fata de celelalte care au un aspect masiv.

# Avantajele fiecarei optiuni–inainte de toate trebuie sa stii ca atat manopera pentru o teava cupru pentru instalatii, cat si cea pentru una din polipropilena este usor de realizat.

Desigur, exista diferente intre acestea. In ceea ce priveste costurile, prima alternativa ar putea parea mai scumpa, insa durata de viata a acestora este nelimitata si iti ofera un plus de siguranta.

Daca te intereseaza detalii despre randament, afla ca tevile realizate din cupru sunt capabile sa realizeze un transfer termic ridicat in partea exterioara. Cu toate acestea, este de preferat o izolatie corespunzatoare pentru a atinge cele mai inalte cote.

Asadar, daca ai nevoie sa inlocuiesti tevile instalatiilor, tine cont de aceste aspecte atunci cand pornesti la cumparaturi. De asemenea, poti accesa pagina shop-einstal.ro daca te intereseaza un bun raport pret – calitate pentru aceste produse.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Casa si gradina
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro