reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cate tipuri de patine de gheata exista pe piata? | 6pm.ro

Cate tipuri de patine de gheata exista pe piata?

Publicat in November 3, 2017   ·   Fara comentarii

Pentru amatori sau pentru cei care pur si simplu nu au nimic de a face cu alunecarea pe gheata, exista un singur tip de patine de gheata iar acestea sunt compuse dintr-o lama si o gheata. Pentru pasionati, istoria patinajului a reusit sa construiasca mult mai multe modele, care mai de care mai interesante si sa diferentieze patinele in functie de sexul utilizatorului, in functie de sportul caruia ii sunt dedicate si in functie de alte criterii, cum ar fi criteriile estetice sau chiar persoanele de care au fost inspirate, un exemplu clar fiind categoria de patine Jackson (vezi aici), inspirate de unul dintre cei mai mari patinatori din toate timpurile.

tipuri de patine de gheata

patine de gheata

Raspunsul la intrebarea “Cate tipuri de patine exista” este unul complex si este detaliat de cei de la www.perfectbike.ro:

Patine de gheata diferentiate in functie de sex si de varsta

Sexul si varsta sunt primele criterii care pot decide achizitia unei perechi de patine. Astfel, exista patine de gheata pentru femei sau barbati, diferentiate prin design, dar si prin greutate si de multe ori forma si exista patine de gheata pentru copii, gandite in asa fel incat sa fie cat mai sigure si cat mai confortabile.

Patine de gheata diferentiate in functie de sport

Exista mult mai multe sporturi pe gheata decat s-ar crede. Majoritatea oamenilor cunosc patinajul artistic si hocheiul, insa exista si alte sporturi care se practica pe gheata si care necesita alunecare. Astfel, in magazinele de profil pot fi gasite urmatoarele tipuri de patine:

1. Patine pentru patinajul artistic. Sunt gandite in asa fel incat sa poata fi folosite pentru anumite sarituri si sa permita efectuarea de piruete. Gheata patinelor pentru patinaj artistic este realizata din piele foarte dura, care asigura o stabilitatea foarte buna pentru glezne.

2. Patine pentru hochei. Spre deosebire de cele pentru patinajul artistic, care sunt realizate din piele, cele pentru hochei sunt realizate din plastic dur si din piele sintetica. Acestea sunt diferentiate in functie de jucatori, patinele portarului avand forma diferita de patinele jucatorilor de camp. Lama patinei este curbata, fiind gandita pentru o flexibilitate cat mai mare stanga-dreapta.

3. Patine pentru bandy. Este un alt joc destul de popular, asemanator cu hocheiul. Aceste patine sunt ceva mai joase si au lame mai lungi decat cele pentru hochei.

4. Patinele pentru curse. Sunt recunoscute datorita lamei extrem de lungi pe care o au, dar si datorita talpii drepte a pantofului. Lungimea lor este datorata nevoii de viteza. Practic, patinatorii de viteza pot sa circule fara a taia gheata.

5. Patine pentru patinaj recreativ. Sunt prezente la majoritatea patinoarelor din lume si pot fi inchiriate. Sunt asemanatoare cu patinele pentru hochei sau cu cele pentru patinaj artistic si sunt realizate dintr-un plastic dur. Acestea dispun de o serie de elemente de siguranta.

6. Patine cheese cutters. Sunt ideale pentru incepatori sau pentru copiii care invata sa se dea pe patine, in conditiile in care au lame duble si sunt mult mai stabile.

De-a lungul istoriei, patinele au avut diverse forme si diverse marimi, existand inclusiv patine destinate distantelor lungi, folosite la polul nord. In momentul achizitiei de patine, este bine sa se ia in considerare toate criteriile de mai sus, iar experienta va fi una excelenta.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri