reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cat de periculoase sunt dietele? | 6pm.ro

Cat de periculoase sunt dietele?

Publicat in March 10, 2017   ·   Fara comentarii

Dukan, Atkins, Crononutritie…acestea sunt la ora actuala cele mai populare diete in randul persoanelor care vor sa slabeasca. Insa acest tip de diete au un impact negativ nu doar asupra sanatatii noastre fizice ci si psihologice. Cat de periculoase sunt aceste diete la moda?

pericolul dietelor

Primul pericol prezentat de aceste diete este dat de contra-productivitate. Este dovedit, majoritatea dietelor vin cu o reluare a greutatii inevitabila. Este vorba despre faimosul efect yo-yo: organismul nostru, bulversat de numeroasele privari impuse in cadrul unui regim va avea tendinta sa stocheze grasimile din momentul in care adoptam o alimentatie normala.

Statisticile in acest sens sunt edifiante: dupa un regim, sansele sa ne ingrasam la loc sunt de aproximativ 80%. Cireasa de pe tort: punem inapoi toate kilogramele pierdute initial.

Un al doilea lucru pe care l-am putea reprosa dietelor: provoaca carente. Dieta cu supa de varza, dieta pe baza de lamaie, dieta cu fructe rosii, toate acestea sunt diete restrictive (care exclud unul sau mai multe familii de alimente in profitul unuia) sunt cu siguranta eficiente pe termen scurt insa vin cu dezechilbre serioase. Cifrele sunt coplesitoare: in aproximativ 70% din diete, aportul de fibre si de fier este inferior aportului nutritional recomandat. Aportul de proteine si de lipide este superior celui recomandat.

Dietele au un efect nefast asupra oaselor si pot agrava probleme renale, hepatice sau cardiace. In ceea ce priveste riscurile psihologice, depresia si pierderea stimei de sine reprezinta principalele consecinte psihologice ale dietelor.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri