reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cat de importante sunt covorasele auto? Tipuri de covorase pentru volkswagen | 6pm.ro

Cat de importante sunt covorasele auto? Tipuri de covorase pentru volkswagen

Publicat in November 16, 2017   ·   Fara comentarii

Neglijate de foarte multi soferi, covorasele auto au o importanta uriasa in confortul oferit de un automobil. Niste presuri auto de buna calitate pot sa insemne eliminarea anumitor riscuri aparute pe timp de iarna, o protectie foarte buna pentru podeaua automobilului si posibilitatea de a mentine curatenia fara eforturi prea mari.

covorase auto golf

covorase auto golf

Alegerea covoraselor auto nu este simpla, insa. Foarte multi oameni considera ca daca sunt posesorii unui Volkswagen este suficient sa achizitioneze covorase auto Volkswagen, insa lucrurile sunt mult mai complexe de atat. Fiecare model are covorase auto dedicate, care tin cont de configuratie si difera chiar de la editie la editie. Un set de covorase auto Golf IV nu va putea fi folosit intr-un golf V.

Criterii de alegere a covoraselor auto

Este clar ca un prim criteriu este modelul automobilului. Pe langa acesta insa, exista si o serie de alte elemente de care trebuie sa se tina cont:

Materialul. Posesorul unui Volkswagen Golf poate sa gaseasca covorase auto golf din mocheta sau din cauciuc. Ambele variante vin la pachet cu calitati si pot sa ofere avantaje, insa avantajele pot sa fie extrem de variante in functie de sezon. Pe timp de vara, cele mai potrivite covorase sunt cele de tip mocheta sau cele care combina materialele textile cu PVC-ul. Cantitatea de umezeala adusa vara in masina este minima, asadar, covorasele textile pot sa reprezinte o solutie estetica excelenta. Pe timp de iarna, in schimb, un set din presuri de cauciuc este mult mai indicat, deoarece rezista la umezeala si ajuta soferul sa faca mult mai usor curatenie.

Numarul de covorase din set. Majoritatea seturilor dispun de 4 presuri, insa exista si solutii cu doua, destinate doar locurilor din fata.

Modul in care sunt realizate. Indiferent de materialul presului, acesta trebuie sa fie granulat, in asa fel incat sa poata sa previna alunecarea. De asemenea, covorasul din dreptul soferului este bine sa fie putin diferit si sa fie ceva mai rezistent, deoarece are tendinta de a se uza primul. Covorasele din cauciuc ar trebui sa fie de tip tavita, in asa fel incat sa poata strange umezeala intr-un anumit loc, pentru a putea fi indepartata cu usurinta.

Covorase dedicate vs covorase universale

Este adevarat ca exista si optiunea de a alege covorase universale, gandite in asa fel incat sa poata fi folosite in orice masina. Acestea se gasesc in orice supermarket si nu prezinta foarte multe particularitati. Pentru un confort cat mai mare si pentru o siguranta cat mai mare insa, este bine sa se mizeze pe covorase dedicate. Fara a fi mult mai costisitoare sau putandu-se gasi uneori la reducere, acestea se potrivesc perfect in automobilul pentru care sunt dedicate si de cele mai multe ori, rezista mult mai mult, dovedindu-se o investitie mult mai buna pe termen lung.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri