Cat de importanta este medicina muncii in relatia angajat-companie?

Publicat in July 25, 2017   ·   Fara comentarii

Medicina muncii este ramura domeniului medical ce cauta si gaseste solutii ale problemelor medicale ale angajatilor si daca acestea sunt corect tratate, astfel incat angajatul sa fie apt de munca.

De cealalta parte, medicina muncii, impreuna cu departamentul de HR al institutiei elaboreaza proiecte de sanatate ocupationala, de gestionare eficienta a stresului, de securitate la locul de munca si adaptare la mediul de lucru, astfel incat oricine isi doreste sa munceasca sa se bucure de toate beneficiile. Cu alte cuvinte, medicina muncii este specialitatea care studiaza relatia om-munca, adaptarea omului la munca si adaptarea muncii la persoana care o efectueaza.

Fisa Medicala

Fisa Medicala

Noul Cod al Muncii stipuleaza, printre altele, faptul ca oricine doreste sa se angajeze este obligat sa depuna la Inspectoratul Teritorial de Munca o fisa de aptitudini, eliberata doar de medicul specializat in medicina muncii.

Cu ce se ocupa medicina muncii

Pe http://www.fisamedicala.info/medicina-muncii.html vei vedea ca este o specialitate complexa, care inglobeaza cunostinte din mai multe arii medicale. In special, aceasta ramura se ocupa cu preventia, diagnosticarea si managementul bolilor profesionale, a accidentelor de munca, precum si de asigurarea sanatatii angajatului in vederea sporirii productivitatii.

O companie de dimensiuni mari, ce are propriul cabinet de medicina muncii, se bucura de urmatoarele avantaje:

  • reducerea absentei angajatilor la locul de munca, in urma bolilor profesionale
  • reducerea numarului de zile de concediu medical
  • cresterea eficientiei la locul de munca a tututor angajatilor
  • verificarea si avizarea rapida a concediilor medicale
  • programe complexe de examinari medicale
  • completarea regulata a fiselor de aptitudini.

Medicul de medicina muncii face recomandari privind organizarea muncii, amenajarea ergonomica a locului de munca, utilizarea in conditii de securitate a substantelor folosite in procesul muncii, precum si repartizarea sarcinilor de munca, tinand seama de capacitatea si aptitudinile angajatilor de a le executa.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Social
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro