reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cat de des trebuie sa schimbam lenjeria de pat | 6pm.ro

Cat de des trebuie sa schimbam lenjeria de pat

Publicat in October 15, 2018   ·   Fara comentarii

Specialistii spun ca lenjeriile de pat reprezinta veritabile cuiburi pentru bacterii. Cate de des trebuie sa le schimbam pentru a evita problmele de sanatate?

lenjerie pat

Cu totii ne-am intrebat macar o data cat de des trebuie sa schimbam lenjeriile de pat nu-i asa? O data pe luna, o data la doua saptamani, o data pe saptamana? Care este cea mai potrivita frecventa? Parerile difera de la o casa la alta. Noapte de noapte, petrecem cel putin opt ore in pat. In timpul somnului, corpul nostru transpira (mai ales vara) si pierdem piele moarta. Rezultat – lenjeriile noatre de pat se transforma in veritabile cuib de bacterii, acarieni si germeni. Si lenjeriile de pat sunt afectate de impuritatile din camera de tipul praf, par de om sau de animale.

Conform specialistilor ar trebui sa schimbam lenjeria de pat macar o data pe saptamana. Aceasta frecventa ar permite distrugerea substantelor nefaste si ne permite sa respiram mai bine. In ceea ce priveste spalarea, este recomandat ca lenjeria de pat sa fie spalata la temperaturi inalte si uscata la aer liber deoarece soarele impiedica proliferarea bacteriilor.

O persoana poate transpira peste un litru pe noapte, chiar mai mult daca este prea acoperita. Daca nu schimbam lenjeria de pat la timp riscam sa ne imbolnavim. Caile respiratorii sunt ameninate si, daca esti alergic sau astmatic, simptomele se pot agrava. Iar daca nu suferi de vreo alergie ai toate sansele sa dezvolti una deoarece esti expus in permanenta acarienilor care pot declansa tuse sau stranuturi.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri