reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Carnea vegetală, o afacere în dezvoltare în Franța | 6pm.ro

Carnea vegetală, o afacere în dezvoltare în Franța

Publicat in January 4, 2022   ·   Fara comentarii

Încă puţin dezvoltată în Franţa, piaţa înlocuitorilor de carne pe bază de vegetale tremură sub impulsul unor noi actori. Dar oare francezii, mari iubitori de carne, se vor lăsa seduşi de adevăratele-false fripturi? – se întreabă AFP într-un material publicat marţi.

Pe hârtie, nu lipsesc argumentele în favoarea imitaţiei cărnii care înceară să reproducă gustul şi textura cărnii de vită, pui sau porc cu ingrediente de origine vegetală (cereale, oleaginoase, leguminoase etc).

Impactul asupra mediului este mult mai mic decât îl are cel al creşterii animalelor, nu sunt preocupări cu privire la starea acestora şi compoziţia respectă recomandarea autorităţilor sanitare de a reduce consumul de proteine animale.

De acum, 49% dintre gospodăriile franceze au cel puţin o persoană ”flexitară”, preocupată să diminueze consumul de carne, faţă de 25% în urmă cu şase ani, potrivit datelor difuzate de Kantar World Panel.

Cu toate acestea, după o creştere cu două cifre faţă de 2016/2017, vânzările de înlocuitori vegetali (imitaţie de carne, pane vegetal, clătite pe bază de plante etc) în supermarketuri şi magazine medii au încetinit semnificativ în 2019, precizează pentru AFP Benjamin Hamel, cercetător la NielsenIQ.

Carnea vegetală ”nu mai este o nişă. A devenit o adevărată tendinţă de bază”, consideră Nicolas Dhers, director de proiect privind tranziţia alimentară la Carrefour, grup care şi-a creat propria marcă de distribuţie.

”Încercăm să avem produse care sunt accesibile ca preţ şi sunt bune”, a spus el, iar ”gustul este cheia acestei pieţe”.

”În Franţa, plăcerea, reţeta contează mai mult decât oriunde”, remarcă Lydia Rabine, expertă în tendinţe de consum la compania Kantar. ”Suntem mai puţin într-o abordare funcţională a alimentaţiei decât ţările anglo-saxone”, a explicat ea.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri