reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Care sunt principalele avantaje ale produselor organice? | 6pm.ro

Care sunt principalele avantaje ale produselor organice?

Publicat in July 24, 2018   ·   Fara comentarii

Piata de produse organice este in continua dezvoltare, atat in cazul produselor alimentare, cat si in cazul produselor cosmetice. Oamenii isi doresc sa manance si sa traiasca mai sanatos, iar acest lucru se vede prin cele 26 de miliarde de euro pe care europenii ii cheltuiesc pentru a consuma produse naturale.

Nu este niciun secret in faptul ca achizitia de produse cosmetice naturale si de alimente naturale este ceva mai costisitoare decat in cazul celor standard. Asadar, majoritatea consumatorilor se intreaba daca merita.

produse organice

produse organice

Care sunt avantajele produselor naturale?

Conform celor de la rfresh.ro, avantajele sunt imense, atat pentru starea imediata de bine, cat si pentru sanatatea pe termen lung:

  • Sunt evitate substantele daunatoare si alergenii sintetici. In foarte multe produse cosmetice din supermarket, dar si in multe alimente, isi gasesc loc anumite ingrediente sintetice folosite pentru miros, culoare sau efectele imediate asupra pielii. Aceste elemente sunt daunatoare pe termen lung, dezvoltand alergii, generand iritatii si ducand chiar la boli grave, precum cancerul. Daca se opteaza pentru produse naturale, riscurile sunt mult mai mici.
  • Gustul este mai bun. In cazul alimentelor, gustul produselor naturale este mult mai atractiv decat cel al produselor sintetice.
  • Nu exista impact negativ asupra mediului inconjurator. Un alt mare avantaj al produselor naturale, care inclina balanta negativa in tabara celor sintetice, este impactul asupra mediului inconjurator. Cele naturale sunt biodegradabile si in multe cazuri pot fi chiar hranitoare pentru pamant. In cazul celor sintetice, cei care le folosesc nu fac altceva decat sa contribuie la doza de poluare.

Ce trebuie sa se stie despre produsele organice, bio sau naturale?

Evident, daca exista o piata atat de bogata in directia produselor bio, exista si persoane care incearca sa profite si sa faca bani. Din acest motiv, este posibil ca multe produse de pe piata sa aiba eticheta bio, dar sa contina doar un mic procent de ingrediente cu adevarat naturale.

Rolul cumparatorului este acela de a analiza cu atentie eticheta inainte de a cumpara un produs si de a intelege de unde provine fiecare ingredient in parte. In cazul produselor cosmetice, exista cateva institute care certifica provenienta ingredientelor si ofera garantie.

Produsele naturale sunt mai costisitoare decat cele obtinute cu ajutorul substantelor sintetice, pentru ca grija necesara cresterii plantelor organice este inzecit mai mare. Practic, nu trebuie sa existe nicio substanta daunatoare in pamantul in care cresc aceste produse, iar despre insecticide nici nu poate fi vorba.

Concluzionand, merita din plin achizitia de produse organice, daca se doreste un viitor sanatos pentru intreaga familie. Este adevarat ca toate aceste produse scot ceva mai multi bani din buzunar, insa costurile pe termen lung sunt mai mici si avantajele pe termen scurt sunt si ele considerabile, concretizandu-se in gust si confort psihic.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri