reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Care sunt orasele cu cele mai multe locuri de munca din Romania? | 6pm.ro

Care sunt orasele cu cele mai multe locuri de munca din Romania?

Publicat in September 5, 2018   ·   Fara comentarii

Piata muncii este extrem de volatila in ultima vreme. Daca in

Interviu Job

Interviu Job

trecut cei care doreau sa se angajeze isi cautau un loc de munca doar in localitatea de resedinta sau in apropierea ei, astazi foarte multi oameni sunt dispusi sa se relocheze. Unii aleg sa munceasca in strainatate, la mii de km departare de casa, in timp ce altii isi cauta un loc de munca in Romania, in principalele orase ale tarii. Din fericire, chiar si in Romania exista locuri de munca bine platite si atractive.

Care sunt domeniile in care se gasesc cele mai multe locuri de munca?

Domeniul IT este domeniul de baza pentru cei care doresc un loc de munca bine platit, cu multe oportunitati. Exista o multime de locuri de munca in judetul Cluj, Brasov, Timis sau Bucuresti care vizeaza profesionistii din acest domeniu. In Bucuresti, spre exemplu, 44% din totalul joburilor disponibile sunt in domeniul IT, care este urmat de vanzari, financiar si customer support.

Domenii in care exista o multime de locuri de munca mai sunt si cel al constructiilor sau cel medical, insa numarul posturilor disponibile este mai mic.

Care sunt orasele cu cele mai multe locuri de munca ?

Evident, principalele resedinte de judet sunt cele care atrag cele mai multe oportunitati in acest sens:

  • Constanta. Orasul de la malul marii ofera zilnic peste 1500 de locuri de munca din domenii diverse, cum ar fi IT, medicina sau transport maritim. Este unul dintre orasele foarte atractive din multe puncte de vedere, iar marea reprezinta un punct important in decizia angajatilor de a se muta aici.
  • Brasov. Se fac destul de multe angajari in judetul Brasov, tot IT-ul fiind domeniul principal. Cei care doresc sa se angajeze in orasul de sub munti vor gasi la fel, peste 1500 de locuri de munca la care pot sa aplice si vor putea sa abordeze si domeniul medical sau al vanzarilor.
  • Cluj Napoca. Dupa Bucuresti, capitala Transilvaniei reuseste sa ofere cele mai multe oportunitati pentru tineri. Multe companii din strainatate aleg sa vina in Cluj, in conditiile unui transport din ce in ce mai bine pus la punct si a unui numar mare de tineri pregatiti. Oportunitatile de aici sunt foarte mari, cu peste 2000 de joburi in diverse domenii din care evident, nu lipsesc domeniul IT, medical sau vanzarile. Se si construieste mult in Cluj Napoca, asadar domeniul constructiilor este, de asemenea, foarte cautat.
  • Bucuresti. Capitala ramane cel mai puternic reprezentant al oportunitatilor de cariera. Exista o multime de companii cu vechime de zeci de ani care activeaza aici si care permit dezvoltarea unei cariere. Nu mai putin de 6-7000 de locuri de munca pot fi gasite zilnic in Bucuresti, cei care ajung aici putand sa isi aleaga cu usurinta directia.

Pe langa aceste orase exista si zeci de alte localitati din Romania care ofera oportunitati, evidentiindu-se cele din vestul tarii. Aradul, Timisoara sau Oradea reusesc sa asigure conditii excelente de relocare si sa fie variante foarte atractive pentru tinerii romani, mai ales datorita deschiderii pe care o au catre vestul Europei.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri