Care sunt criptomonedele cele mai cautate in anul 2018 si cine sunt fondatorii acestora?

Publicat in October 1, 2018   ·   Fara comentarii

Cat de repede s-a dezvoltat tehnologia si cat de schimbatoare sunt toate. Am ajuns vremurile in care prin intemediul tehnologiei putem face tranzactii online cu monede virtuale numite criptomonede tinute in portofele virtuale. Datorita tehnologiei a fost deschisa o noua usa catre o noua lume, prin care utilizatorii – persoanele care au fost atrase de acest mod de a face bani, in care urmaresc tranzactii si investesc si cumpara criptomonede, toate aceste actiuni fara sa necesite inteventia unei banci.

bitcoin_3

monede virtuale

Prima moneda virtuala este Bitcoin-ul care inca se numara printre cele mai recunoscute de pe piata. S-a mai incercat in trecut sa se creeze astfel de platforme insa au fost fara succes, pana cand intr-un an, un singur programator, ramas anonim a inventat bitcoin-ul.

De-a lungul anilor a avut mare succes, prin intermediul unei singure persoane, o multime de oameni din toate colturile lumii s-au imbogatit pe baza tranzactiilor online. Dar in prezent valoarea criptomonedelor scade si creste de la luna la luna sau de la an la an, iar atentia pe care trebuie sa o acorzi acestor fluctuatii este foarte importanta.

Persoanele care doresc sa investeasca si sa cumpere criptomonede 2018 trebuie sa se informeze cu privire la valorile la care se afla acum pe piata, de platformele care sunt mai avantajoase, care sa ofere monede virtuale calitative din care sa ai de castigat nu de piedut.

Iti prezint mai jos o lista cu criptomonede 2018 care se afla in topul celor mai populare:

  1. Prima pe care o voi mentiona este Bitcoin. A fost infiintata in anul 2009 si este prima criptomoneda. Fondatorul ei este Sathoshi Nakamoto.
  2. Alta moneda virtuala importanta este Ripple. A fost infiintata in anul 2012 de catre fondatorii Jed McCaleb si Chris Larsen.
  3. Ethereum a fost infiintata in anul 2013, avand ca fondator pe Vitalik Buterin.
  4. Bytecoin Core Team este echipa care in anul 2012 au infiintat criptomoneda cu acelasi nume Bytecoin.
  5. Charles Lee, in anul 2011 a inventat moneda virtuala Litecoin.
  6. Alti doi fondatori de criptomonede sunt Evan Duffield si Kyle Hagan. Acestia au infiintat in anul 2014 – Dash-ul.
  7. Echipa Monero Coin, asemeni celor care au infiintat moneda virtuala Bytecoin, au ales si ei in anul 2014 sa puna denumirea criptomonedei infiintate in acelasi an – Monero.
  8. O moneda virtuala aparuta mai recent este Steemit, infiintata in anul 2016. Desi a aparut mai recent asta nu a impiedicat-o sa ajunga in topul celor mai cautate criptomonede 2018.

Majoritatea platformelor pentru investitiiin criptomonede prin tranzactii poarta denumirea monedelor cum este de exemplu si Bitcoin-ul – bitcoin.org, litecoin-ul –  litecoin.org, dar si monero care are o mica schimbare in denumirea site-ului –  getmonero.org.

Fiecare dintre cele 8 criptomonede 2018 mentionate mai sus, au un cod specific. De exemplu bitcoinul are BTC, Ripple are XRP sau Monero care are codul XMR.

Mai multe stiri cu privire la lumea tranzactiilor online sau sfaturi despre investitia criptomonedelor o sa gasesti accesand site-ul www.criptomonitor.ro.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Finante si banci
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro