Care e pretul de realizare al unui Iphone 5?

Publicat in September 27, 2012   ·   Fara comentarii

Dupa cercetarile facute de catre specialistii de la ISH Suppli, printr-o demontare virtuala a gadgetului si estimand pretul de productie pe componente si manopera, acestia au calculat pretul total cheltuit de Apple pentru productia unui iPhone 5.

iphone 5

Pret Iphone 5

Aceste estimari sunt bazate pe specificatiile iPhone 5 si cunoasterea componentelor si furnizorilor pentru acest aparat. Astfel, pretul materialelor pentru produsul low-end cu memorie flash de 16 GB este estimat la 199 USD, la acestia adaugandu-se 8 USD pretul de ansamblare, insumand un total de 207 USD.

Petru versiunea de 32 GB, pretul creste la doar 216 USD, iar pentru versiunea de 64 GB, pretul este estimat la 238 USD. Suma este relativa, in aceste statistici nefiind incluse preturile pentru software, licente si alte cheltuieli.

Apple a anuntat oficial ca a vandut peste 5 milioane de aparate in primele 3 zile de la lansarea pe piata a produsului. Beneficiile companiei sunt uriase tinand cont ca pe piata din America produsul a aparut pe piata la un cost (fara abonament) de 649$ produsul low-end (16 GB ), 749$ cel de 32 GB si 849$ cel de 64 GB.

Prezentarea stirii mai pe larg se poate gasi pe ziarul financiar

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
IT&C
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro