reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Care este cea mai buna firma de proteine? | 6pm.ro

Care este cea mai buna firma de proteine?

Publicat in April 15, 2019   ·   Fara comentarii
cea mai buna firma de proteine

cea mai buna firma de proteine

Proteinele sunt suplimente nutritive care au un scop clar: acela de a ajuta la dezvoltarea masei musculare. Înainte de a incepe sa consumi proteine insa, este bine sa te asiguri ca stii ce consumi si de ce are nevoie corpul tau.

O prima intrebare pe care ai putea sa ti-o pui este : ” Care este cea mai buna firma de proteine”? Raspunsul nu poate sa fie unul foarte exact. Exista mai multe firme bune, in care multi sportivi au incredere: Optimum Nutrition, dymatize, muschetech sau altii.

In general, daca alegi sa cumperi suplimentele nutritive de la una din top 5 firme de suplimente , nu ar trebui sa ai probleme. Totusi, raman multe alte necunoscute. Una dintre ele este referitoare la tipul de proteine potrivit pentru tine.

Care sunt tipurile de proteine pe care le poti cumpara?

Daca ne referim strict la proteine animale, exista 4 tipuri pentru care poti opta:

  • Concentratul proteic din zer. Este un supliment obtinut prin indepartarea tuturor grasimilor si carbohidratilor din lapte. Nu este o proteina 100%, motiv pentru care este bine sa citesti cu atentie ce cumperi. Continutul de proteina variaza intre 30 si 80%. Utilizarea concentratului este ideala in conditiile in care ofera o rata de digestie foarte rapida, generand eficienta.
  • Izolatul proteic din zer. O si mai mare eficienta este data de izolatul proteic din zer. Este tot un concentrat proteic, insa mult mai purificat. Continutul de proteine este de peste 80% iar carbohidratii si grasimile sunt aproape inexistente.
  • Hidroizolatul proteic din zer. Este varianta care permite cea mai rapida digestie. Concentratia de proteine pe care o ofera este foarte mare iar legaturile dintre ainoacizi sunt partial distruse din cauza procesului de hidroizolare. Astfel, proteinele ajung direct in organism, contribuind la cresterea musculaturii.
  • Proteina din lapte. Este o combinatie intre cazeina, care spre deosebire de concentratul proteic genereaza o digestie lenta si concentrat proteic. In general, este o varianta destinata persoanelor care doresc sa slabeasca. Cei care doresc sa puna masa musculara sunt nevoiti sa consume proteine cu digestie rapida.

Cand trebuie sa fie folosite proteinele?

In principiu pot fi folosite oricand. Un adult are nevoie de 20-25 de grame de proteine la fiecare 3-4 ore atunci cand face sport, iar o proteina care se digera imediat este binevenita oricand. Practic, suplimentele proteice pot fi folosite cu succes in timpul zilei, inainte de culcare sau dupa antrenament.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri