In capitala vor fi mai multe evenimente dedicate Unirii Principatelor Romane

Publicat in January 23, 2020   ·   Fara comentarii

Mai multe evenimente culturale si religioase dedicate implinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane – 24 ianuarie 1859 se vor desfasura vineri in capitala.

Unirea Mica

Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane urmeaza sa oficieze joi, incepand cu ora 10.30 o slujba de Te Deum dedicata implinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

La Sfanta Liturghie, oficiata incepand cu ora 9.00 la Catedrala Patriarhala se vor pomeni domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropolitii Nifon al Tarii Romanesti si Sofronie Miclescu al Moldovei dar si ceilalti fauritori ai Unirii Principatelor Romane.

In plus, va avea loc si depunerea unor coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, incepand cu ora 10.45, depunere urmata de sesiunea de comunicari stiintifice Unirea Principatelor Romane – realizare, recunoastere si beneficii care este organizata de catre Academia Romana in colaborare cu Patriarhia Romana in Aula Teoctist Patriarhul din interiorul Palatului Patriarhiei.

La acest eveniment si-a anuntat participarea si patriarhul Daniel care va rosti un cuvant in deschidere, Ioan-Aurel Pop, presedintele Academiei Romane, moderatorul acestei manifestari de altfel si academicienii Razvan Theodorescu si Victor Spinei, vicepresedintii Academiei.

Cu prilejul acestei sarbatoriri a 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane, Muzeul National de Istorie a Romaniei urmeaza sa verniseze joi, in interiorul salii Lapidarium, micro-expozitia Mici Insemne ale unor mari nazuinte, Simboluri ale Unirii Principatelor in filatelie si numismatica.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Evenimente
Cautari populare
Arhiva stiri