Cand trebuie sa schimbi instalatiile electrice din casa ta?

Publicat in May 15, 2018   ·   Fara comentarii

O schimbare este un rau necesar, mai ales atunci cand vorbim de instalatiile electrice. Fie ca va mutati intr-o casa noua si vreti sa fiti siguri ca nu apar probleme neprevazute cu instalatia electrica, sau daca instalatia din casa dumneavoastra este prea veche si nu mai face fata noilor aparate electrice, atunci este cazul sa o inlocuiti.

Dar totusi.. la cine ar trebui sa apelati? Ce este de facut? Cat de mult o sa va coste modificarea sau schimbarea completa a unei instalatii electrice?

instalatie electrica casa

instalatie electrica

In primul rand, trebuie sa apelati la un electrician sau la o firma specializata din domeniu pentru a vedea exact care ar fi cerinteledumneavoastra si pentru a elabora un proiect cu instalatia electrica noua.

Planificarea este foarte importanta, iar proiectul si solutiile noi trebuie sa respecte normativele de siguranta in vigoare. Daca nu se face acest proiect exista riscul supra sau sub-dimensionarii instalatiei electrice iar acest lucru poate duce la accidente destul de grave.

Este indicat sa stabiliti exact toti consumatorii din sistemul electric de care aveti nevoie si eventual sa creati o rezerva pentru alte aparate pe care le-ati putea adauga pe viitor.

In cazul in care doriti doar sa faceti un update la instalatia veche, se poate modifica si proiectul anterior, insa trebuie sa apelati la experti pentru schimbarea produselor sau a instalatiei electrice.

In materie de costuri, nici o instalatie electrica nu va avea acelasi cost, pentru ca fiecare dintre noi avem probabil nevoi si cerinte diferite. Costul schimbarii instalatiei electrice depinde foarte mult de complexitatea proiectului, de ce cabluri vreti sa folositi, cati consumatori o sa fie pe instalatie si asa mai departe.

Puteti merge la un distribuitor electrice sa vedeti cam care ar fi costurile pentru produsele de care aveti nevoie, iar manopera la un proiect simplu de garsoniera sau apartament poate pleca de la 500 lei.

Apoi, schimbarea propriu-zisa a instalatiei electrice implica mai multe etape: debransarea de la sistemul electric, proiectarea instalatiei noi, pregatirea peretilor pentru cabluri, achizitionarea materialelor si pieselor necesare, si in final, conectarea traseelor, a prizelor si a consumatorilor la panoul electric.

Poate parea destul de usor sa faci modificari la instalatia electrica sau chiar sa o schimbi complet in ziua de astazi, insa daca nu esti electrician de meserie, ar fi cel mai bine sa angajezi pe cineva cu experienta in domeniu pentru a evita orice probleme neplacute.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro