reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Când este momentul potrivit să apelezi la fațete dentare | 6pm.ro

Când este momentul potrivit să apelezi la fațete dentare

Publicat in March 19, 2021   ·   Fara comentarii

Aplicarea fațetelor dentare a devenit una dintre cele mai populare tehnici de reconstruire estetică a dinților. Însă, de cele mai multe ori, majoritatea oamenilor iau o asemenea decizie mânați doar de impulsul de a avea un zâmbet perfect. Beneficiile pe care le presupune un astfel de tratament sunt multiple. Tocmai de aceea există o tendință generală de a crede că fiecare persoană își poate aplica în orice moment fațete dentare. Însă, un consult stomatologic riguros îți poate indica cu exactitate când să optezi pentru fațete dentare sau dacă te încadrezi în tipar. Fațetele dentare sunt recomandate doar dacă alte metode restaurative nu funcționează.

photo-1509909756405-be0199881695

fatete dentare

Astfel, există câteva aspecte demne de luat în calcul înaintea începerii tratamentului:

  • Fațetele dentare nu pot fi aplicate dacă nu există o conștientizare a importanței igienei orale. Cariile sunt cele care trebuie rezolvate primele, indiferent de situație. Este un prim pas care poate oferi rezultatele dorite. Indiferent dacă sunt necesare plombe sau nu, fațetele dentare pot fi aplicate cu succes.

Fațetele dentare pot fi aplicate peste dinți cu plombe. Medicul stomatolog se va asigura că nu există recidive de carii la nivelul plombelor vechi și, dacă este cazul, le va înlocui înainte de a începe prepararea dinților pentru fațete. Este important ca medicul stomatolog să observe și să corecteze după caz obiceiurile incomplete ale pacienților legate de igienă orală întrucât o carioactivitate crescută a pacienților poate compromite integritatea îmbinării dinte-fațetă, relatează dr. Andrei Constantinovici, medic dentist specialist implantologie & estetică dentară.

  • Problemele de ordin parodontal trebuie și ele rezolvate degrabă. Altminteri, zâmbetul va fi precum un măr frumos pe dinafară și putrezit pe dinăuntru. Tartrul, gingiile mereu inflamate sau respirația urât mirositoare sunt primele semne ale parodontitei, iar dacă aceasta este instalată și netratată, fațetele dentare nu își mai au rostul.
  • Prezenta bruxismului – contracțiile bruște ale mandibulei (bruxism) pot determina deteriorarea progresivă a dinților și pot afecta, inclusiv, dinții fațetați. Popular, o asemenea activitate se mai numește și scrâșnitul dinților. Reprezintă o manifestare inconștientă iar cauzele bruxismului sunt numeroase: anxietate, stres, furie, insomnii sau poziția incorectă a dinților. Bruxismul trebuie corectat cu ajutorul unui medic specialist pentru a nu determina distrugerea rapidă a fațetelor dentare.

Ia în calcul toate aspectele enumerate mai sus înainte de a lua o decizie în ceea ce privește estetica dentară. Un om sănătos va fi întotdeauna un om frumos.

Apelează cu încredere la serviciile unui cabinet stomatologic pentru a rezolva rapid și eficient toate afecțiunile dentare!

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri