reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cand e cazul sa apelezi la terapie pentru copilul tau | 6pm.ro

Cand e cazul sa apelezi la terapie pentru copilul tau

Publicat in October 26, 2016   ·   Fara comentarii

Cand copiii au probleme emotionale, de invatare sau comportamentale, cu cat primesc tratament adecvat mai repede, cu atat e mai usor sa fie ajutati. Dar, ca parinti, vrei sa eviti un tratament inutil si costuri atat in bani cat si in timp. Vrei ca el sa se descurce la scoala, dar iti este teama ca daca apelezi la un profesionist i se va pune o eticheta.

Cand sa actionezi

terapie-copii

terapie copii

Exista momente cand este foarte clar ca nu trebuie sa astepti pentru consiliere psihologica. Iata niste exemple:

Autism – daca ti se pare ca al tau copil prezinta simptome de autism, cu cat apelezi la terapie mai devreme, cu atat ii va fi mai usor sa isi dezvolte o viata fara restrictii;

Probleme de hranire – bulimia – daca ti-ai dat seama ca adolescentul tau sufera de bulimie, trebuie sa apelezi la un specialist imediat.

Istoria familiala – daca in familie exista boli mentale si ti s-ar parea ca si copilul tau incepe sa dezvolte anumite simptome, e bine sa apelezi la un specialist. Mai bine sa previi decat sa tratezi.

Cand sa astepti

Unele evenimente de viata pot cauza schimbari in comportamentul copilului, schimbari ce sunt parte din procesul de adaptare. Exemple: divortul parintilor, schimbatul scolii, aparitia unui fratior.

Acestea pot afecta copilul, dar adesea efectele vor trece cu timpul. De fapt, criteriul pentru diagnosticarea problemelor la copii si adolescenti este ca aceste probleme sau sentimente sa fie prezente timp de cateva saptamani sau cateva luni. Cateodata e nevoie sa il supraveghezi si sa astepti.

Asteptarea

Cat timp ar trebui sa astepti inainte sa apelezi la terapie copii depinde de gravitatea comportamentului si de varsta copilului.

Probleme cu invatatul – Cand copilul tau are probleme la scoala, un loc bun de inceput este invatatoarea lui. Ea poate sa te ajute sa determini daca el trebuie sa fie evaluat pentru probleme de atentie. Fara un diagnostic, multi copii pot ajunge la concluzia ca nu sunt la fel de inteligenti ca ceilalti si poate duce la o scadere a stimei de sine.

Probleme de comportament – un comportament explosiv sau periculos poate fi generat de anxietate, trauma si frustrari. Cand acest comportament incepe sa te ingrijoreze, nu strica sa apelezi la un profesionist.

Probleme emotionale – daca observi ca ai un copil mereu trist, inchis in sine, plin de anxietate sau iritabilitate pentru o perioada mai lunga de timp, iar aceste lucruri interfereaza cu activitatile lui de zi cu zi, nu ezita sa cauti ajutor. Un copil depresiv nu doar sufera, ci pierde o parte a copilariei sale.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri