Bursa de la Tokyo a inregistrat azi cea mai proasta sedinta dupa catastrofa nucleara de la Fukushima

Publicat in March 13, 2020   ·   Fara comentarii

Azi, bursele din Asia au inregistrat pierderi importante, in special bursa de la Tokyo, pe fondul pandemiei de coronavirus care provoaca numeroase temeri cu privire la o recesiune mondiala.

bursa Tokyo

Cea mai buna dintre bursele asiatice, bursa de la Tokyo a inregistrat vineri cea mai proasta sedinta dupa catastrofa nucleara de la Fukushima, catastrofa ce a avut loc in martie 2011. Nikkei, indicele principal, a inregistrat o cadere de peste 10%, pana la 16.691,98 puncte in jurul orei 1 :30 GMT, iar la pauza de pranz afisase un declin de aproximativ 7,97%.

Si bursele chineze erau in scadere, chiar daca una mai putin pronuntata decat cea inregistrata de catre bursa de la Tokyo. Indicele Hang Seng, de la Hong Kong a inregistrat o scadere de aproximativ 5.06% in timp ce in China continentala indicele compozit al bursei de la Shanghai inregistra pierderi de aproximativ 2,67%. Bursa de la Shenzen era in scadere cu pana la 2,62%.

Caderile inregistrata joi seara de bursa pe pietele financiare mondiale au fost infioratoare de-a dreptul, unele burse au inregistrat cea mai proasta sedinta dupa un crach ce a avut loc in 1987.

Decizia luata de Donald Trump, aceea de a suspenda intrarea europenilor din spatiul Shenghen in SUA timp de 30 de zile pentru a evita propagarea virusului Covid-19 a afectat o multime de investitori. S-a ajuns deja la pragul de pandemie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro