reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Bulgaria le cere cetățenilor săi să părăsească Republica Moldova | 6pm.ro

Bulgaria le cere cetățenilor săi să părăsească Republica Moldova

Publicat in April 28, 2022   ·   Fara comentarii

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a reacţionat joi printr-o explicaţie succintă în care a evocat uzanţe diplomatice la recomandarea făcută anterior de autorităţile de la Sofia ca cetăţenii bulgari să părăsească teritoriul Republicii Moldova şi să se abţină de la călătorii în acest stat, transmite joi Moldpres.

Într-o notă publicată pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, autorităţile de la Sofia recomandă cetăţenilor bulgari să părăsească teritoriul Republicii Moldova şi să se abţină de la călătorii în această ţară.

Pe pagina web a ministerului scrie că “având în vedere situaţia complicată, facem apel la compatrioţii noştri să se abţină de la orice călătorie în Republica Moldova. Recomandăm cetăţenilor bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să părăsească ţara”.

Anunţul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranţă al acestei ţări ca urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a ţării noastre, explică Ministerul de Externe moldovean.

Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunităţii atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naţionale distincte, subliniază MAE de la Chişinău.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat miercuri seara la Jurnal TV că în prezent nu există niciun risc iminent pentru escaladarea situaţiei din regiunea transnistreană.

” (…) Din analizele noastre nu există un risc iminent, cel puţin pentru cetăţenii de pe malul drept (al Nistrului). Aici putem să afirmam cu mai multă certitudine că instituţiile noastre au acces şi pot asigura ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor”, a afirmat ea, exprimându-şi speranţa ca şi în regiunea transnistreană “să nu existe tentative care să pună în pericol viaţa cetăţenilor noştri”.

“Noi evident încercăm să descurajăm asemenea acţiuni care ar provoca insecuritate pentru cetăţenii noştri, suntem în legătură cu partenerii internaţionali, ne folosim relaţiile diplomatice pentru a semnaliza potenţiale riscuri, suntem vizitaţi în permanenţă. Toat[ lumea este îngrijorată. Evident că nu putem să controlăm toate scenariile, pentru c[ sunt lucruri care se pot întâmpla în pofida măsurilor pe care le întreprindem noi. Avem şi nişte planuri pentru asemenea situaţii, dar, repet, în acest moment nu există riscuri iminente pentru cetăţenii Republicii Moldova, cu certitudine mare spun asta, în special pe malul drepr”, a subliniat Maia Sandu în aceeaşi declaraţie.

Republica Moldova îşi doreşte plecarea trupelor ruse de pe teritoriul ţării şi soluţionarea paşnică a conflictului din regiune, a mai spus ea.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri