Bucuresti, considerata de straini o capitala heteroclita si fermecatoare

Publicat in April 13, 2018   ·   Fara comentarii

Departe de circuitele turistice, capitala Romaniei, una din cele mai ieftine destinatii turistice din Europa seduce pe oricine datorita istoriei si arhitecturii sale.

Casa Poporului

Odata ajuns in Bucuresti este destul de greu sa nu remarci Casa Poporului. Construita in 1984, Casa Poporului este una din cele mai mari cladiri din lume. 12 etaje, 365 000 metri patrati ca suprafata, aceasta cladire este rezultatul megalomaniei presedintelui Ceausescu. Constructia sa, in inima capitalei, a necesitat distrugerea a trei sferturi din centrul istoric si expulzarea a 500 000 de persoane. Santierul a mobilizat 700 de arhitecti si 20 000 de muncitori timp de cinci ani, zi si noapte. Cladirea adaposteste azi Muzeul national de arta contemporana precum si Parlamentul roman.

Micul Paris din Balcani. Parisul a fascinat mai multa vreme capitala romana care s-a inspirat din arhitectura franceza astfel ca Bucuresti a ajuns sa fie supranumit Micul Paris la inceputul secolului XX. Cateva vestigii ale acestei epoci sunt inca vizibile precum Ateneul Roman construit conform planurilor lui Français Galleron, in1888. Aceasta sala cu o acustica incredibila gazduieste inca o multime de concerte de muzica clasica.

Un patchwork arhitectural. O multime de cladiri au fost renovate cu grija. Altele sunt marcate de patina timpului. Insa acestea sunt cele care confera farmecul capitalei ceea ce il poate deruta pe vizitator. Cladiri moderne se afla alaturi de blocuri construite in perioada comunista.

Insa capitala romana nu se poate rezuma la arhitectura sa heteroclita. Bucuresti este unul din cele mai verzi orase din Europa, cu o multime de gradini. Parcurile Cismigiu si Herastrau sunt cele mai cunoscute si mai frumoase.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro