reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Brasov, destinatia de turism preferata din Regiunea Centru in 2015 | 6pm.ro

Brasov, destinatia de turism preferata din Regiunea Centru in 2015

Publicat in February 10, 2016   ·   Fara comentarii

In anul 2015, numarul de turisti din Regiunea Centru a crescut cu aproape un sfert fata de anul 2014, respectiv 23.46%. Este vorba de o crestere semnificativa in mod special in conditiile in care cel mai mare procent il reprezinta turistii romani dupa o perioada de cativa ani in care acestia au preferat destinatiile de peste hotare. Judetul Brasov a inregistrat cel mai mare flux de turisti din Regiune cumuland aproape jumatate din numarul total de sosiri din zona (42.6%).

brasov

Regiunea Centru

Orasul Brasov, preferat de turistii romani si straini

In orasul Brasov, turismul pare sa fie in revenire dupa perioada de criza din urma cu cativa ani. Pe primul loc la numarul de turisti, dar si la numarul de innoptari ( 38.2%), judetul Brasov atrage in principal turisti romani in cele 26.016 unitati de cazare disponibile. Numarul turistilor romani ( 91.2%) este in crestere cu 13.7% fata de aceeasi luna a anului precedent.

Turistii prefera in general unitatile de 3 stele care au si cea mai mare pondere in de interes turistic din zona ( 52.7%). A crescut si numarul unitatilor de cazare, investitorii fiind tot mai atrasi de potentialul zonei. In Brasov, in 2015 capacitatea turistica a depasit-o cu 7% pe cea din anul precedent.

Si numarul de turisti straini a cresut cu 6.2%. Cea mai mare pondere de turisti straini in Brasov in anul 2015 au reprezentat-o turistii germani urmati de italieni, americani, francezi si englezi.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri