Boli sexuale transmise fara penetrare

Publicat in February 8, 2013   ·   Fara comentarii

Secolul XXI aduce cu el nu doar minuni tehnice, ci si boli noi care pot fi un pericol pentru fiecare. De accea, daca se poate tine cont de avertizarile medicale referitoare la anumite boli, poate fi evitat riscul de a fi infectati.

boli fara penetrare

boli

Legat de bolile cu transmitere sexuala sunt trei avertizari foarte importante:

1. Chlamydia Рcea mai raspandita boala cu transmitere sexuala, daca nu este tratata la timp, poate genera o serie de probleme de sanatate (infectarea uretrei sau a organelelor reproductive la femei, rectului si pleoapelelor). Primind  tratament la timp cu antibioticele potrivite, acestea dispare fara probleme.
Simptomele pot fi: durere in timpul actului sexual sau urinarii, mancarime in zona vaginala, secretii modificate.

2. HPV-ul (Human Papilloma Virus) – se poate transmite fara contact sexual, doar prin atingere la nivelul pielii si poate provoaca negi genitali crescand riscul cancerului de col uterin.

3. Virusul hepatitei B – poate fi transmis de asemenea si prin contact sexual.Virusul poate provoca imbolnavirea destul de grava a ficatului. Posibile simptome sunt: ingalbenirea pielii, modificarea culorii urinei, greata si durerile de burta.

Despre aceste boli ce pot fi transmise si fara penetrare au mai scris si cei de la csid.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro