BNR a imprumutat bancilor comerciale 1,8 miliarde euro

Publicat in May 30, 2012   ·   Fara comentarii

In decursul zilei de luni, BNR a imprumutat 8 banci comerciale, printr-o licitatie repo, suma de 1,8 miliarde euro, echivalentul a 8 miliarde lei, devenind astfel cel mai mare imprumut acordat de BNR in 2012.

BNR

Banca Centrala

Din octombrie 2011 se organizeaza saptamanal acest tip de licitatii repo, datorita reducerii lichiditatilor de pe piata. Media imprumuturilor acordate anul acesta era in jur de 4-5 miliarde lei. Suma oferita luni celor 8 banci a fost intrecuta doar de un imprumut acordat in 2010, unul numar de 16 banci, insumand 9,24 miliarde lei.

In schimbul acestor lichiditati, Banca Centrala preia titluri de stat, la dobanda de politica monetara in valoare de 5,25%/an.

Bancile comerciale mai pot lua imprumuturi de la BNR si prin operatiuni Lampard, dar aceasta metoda nu este la fel de populara, anul acesta inregistrandu-se un singur imprumut de acest tip.

Un punct de vedere asemanator gasesti pe wall-street

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro