Biserica Luterana din Suedia isi indeamna clerul sa il desemneze pe Dumnezeu prin cuvinte neutre ca gen

Publicat in November 28, 2017   ·   Fara comentarii

Biserica Luterana

Biserica Luterana suedeza isi indeamna clerul sa foloseasca un limbaj nesexist in momentul in care se refera la divinitatea suprema. Ba mai mult, cere ca enoriasii sa se abtina in a folosi termeni precum Domnul sau El si ii indeamna sa foloseasca termenul de Dumnezeu relateaza The Associated Press.

Aceasta reprezinta una din numeroasele initiative ale Bisericii Nationale Evanghelice Luterane in vederea actualizarii unei carti vechi de mai bine de 31 de ani care stabileste cum ar trebui sa fie tinuta Liturghia, imnurile precum si numeroase alte aspecte din perspectiva limbii.

Aceasta decizie a fost luata saptamana trecuta, joi, la sfarsitul unei intalniri de opt zile a celor 251 de membri ai organului de luare al deciziilor si urmeaza sa fie luat in vigoare de Rusalii, pe data de 20 Mai. O fosta biserica de Stat ce are sediul in Uppsala, la o distanta de aproximativ 60 de kilometri de capitala Suediei, biserica suedeza are in jur de 6,1 milioane de membri botezati, intr-o tara cu peste 10 milioane de locuitori. Aceasta biserica este condusa de catre o femeie arhiepiscop, Antje Jackelen.

Aceasta problema a adoptarii unui limbaj mai inclusiv s-a discutat deja in cadrul conferintei din 1986. De exemplu, se stie, din punct de vedere teologic faptul ca Dumnezeu este dincolo de determinarile noastre de gen. Dumnezeu nu este un om, cel putin asta sustine Antje Jackelen. Aceasta schimbare a fst insa intampinata cu o multime de critici.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!




Important pentru soferi
Religie
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro