Biserica din Constanta scoasa la licitatie din cauza datoriilor

Publicat in March 10, 2019   ·   Fara comentarii

Este vorba despre biserica din Bugeac, judetul Constanta, biserica evaluata si scoasa la licitatie pe motiv ca nu si-a platit datoriile catre firma de reabilitare. Conform informatiilor, un executor judecatoresc a inceput deja executarea silita impotriva parohiei Bugeac, in urma cererii efectuate de catre o societate de constructie.

Biserica Bugeac

De altfel, in acest sens exista deja si o decizie definitiva a instantei, aceasta din urma constatand datorii totale de peste 350 000 de lei. Drept pentru care, licitatia pentru vanzarea acestei biserici dintr-o comuna constanteana, care, conform evaluarii efectuate, valoreaza suma de 423.000 de RON, urmeaza sa aiba loc pe data de 3 aprilie 2019.

In schimb, la auzul acestei vesti, arhiepiscopia Tomisului este de parere ca aceasta actiune este ilegala deoarece, conform legii, o biserica nu se poate valorifica, nu se poate vinde.

La noi in tara legea interzice vanzarea bisericilor, este practic imposibil sa scoti la licitatie publica o biserica deoarece legea cultelor spune clar acest lucru. S-au initiat in acest sens o serie de discutii intre parohie si constructorul bisericii. Se cauta medierea acestui conflict pe cale amiabila, se cauta sa ii faca sa inteleaga ca o biserica nu poate fi obiectul unei scoateri la licitatie, acest lucru ar constitui o ilegalitate.

Biserica a fost reabilitata de catre fostul paroh care, la predarea lucrarii, nu a spus niciun cuvant despre aceasta problema,

Biserica a fost construita in anul 1863, lucrarile de reabilitare au inceput in 2009 si s-au incheiat in 2017.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Imobiliare
Cautari populare
Arhiva stiri
www.Gimo.ro
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro