Berlinale 2018- din 15 pana in 25 februarie, cel mai important festival de film

Publicat in February 10, 2018   ·   Fara comentarii

Berlin, cea mai cosmopolita si mai pasionanta capitala, este un oras cultural, foarte atractiv din punct de vedere international. Si cel mai important eveniment, va avea loc din 15 pana in 25 februarie, cand se va tine cel mai mare festival, atat pentru profesionisti cat si pentru marele public.

Berlinale 2018

Festivalul Berlinale nu este doar cel mai imporant eveniment cultural din oras, ci si o intalnire esentiala pentru toti profesionistii din lumea cinematografiei. Peste 200 000 de persoane, care vin din 120 de tari, dintre care numai putin de 4000 de jurnalisti, vin in fiecare an aici.

In afara competitiei oficiale, se mai propune si un festival de film pentru tineri, un forum al cinematografiei germane, dar si un forum international al cineastilor internationali. Se propune de asemenea, in fiecare an, o retrospectiva si un omagiu adus operelor marilor cineasti sau personalitatilor din lumea cinematografiei.

Se vor proiecta astfel in jur de 400 de filme, din aproape 60 de tari.

Juriul international, cel care va decide anul acesta care sunt castigatorii premiilor festivalului, castigatori ce vor fi anunţaţi pe 24 februarie, intr-o gala ce se va tine la Berlinale Palast, este prezidat de regizorul, scenaristul compozitorul de muzica de film si producătorul Tom Tykwer. Ceilalţi membri ai juriului sunt actrita belgiana Cécile de France, fotograful spaniol Chema Prado, fost director al Filmoteca Española, producatoarea americana Adele Romanski, compozitorul japonez Ryūichi Sakamoto si criticul de film Stephanie Zacharek, din SUA.

Organizatorii Berlinalei au mai anuntat, saptamana trecuta, ca actorul de teatru si film Willem Dafoe va primi un Urs de Aur pentru intreaga sa cariera. In plus, premiul Berlinale Camera va fi dat anul in acest an regizorului si actorului ceh Jiří Menzel, elvetiencei Beki Probst, presedintele European Film Market, dar si lui Katriel Schory, directorul executiv al Israel Film Fund.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro