reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Beneficiile pentru sanatate ale produselor bio | 6pm.ro

Beneficiile pentru sanatate ale produselor bio

Publicat in May 13, 2020   ·   Fara comentarii

Produsele bio reduc anumite riscuri de boli, atat pentru muncitorii din ferme si fabrici precum si pentru consumatori, reducand la minimum expunerea lor la substante chimice toxice si persistente care se regasesc in alimente, produse de curatenie si igiena, sol si apa. Copiii sunt deosebit de vulnerabili la pesticide, de aceea este extrem de important ca pentru acestia sa se achizitioneze doar produse bio de calitate. Pe langa alimentele pe care le consuma, pentru copii este necesar sa se foloseasca si detergenti bio pentru rufe, pentru a evita riscul de aparitie a alergiilor si diverse afectiuni cutanate.

Beneficiile alimentelor bio

produse bio

produse bio

Modul in care sunt cultivate si produse alimentele bio poate avea un impact major asupra sanatatii tale, precum si asupra mediului. Alimentele organice si produsele bio contin adesea mai multe substante nutritive benefice, cum ar fi antioxidantii, decat produsele conventionale care pot provoca alergii, avand in compozitie substante chimice sau conservanti. Persoanele sensibile care sufera de afectiuni ale pielii si alergii, vor observa cum simptomele lor se imbunataesc atunci cand consuma doar alimente bio.

Productia organica ajuta nu numai la evitarea expunerii la substante chimice, ci si la imbunatatirea starii de sanatate. Alimentele cultivate organic sunt bogate in nutrienti, precum Vitamina C, fier, magneziu si fosfor si au o expunere mai mica la nitrati si reziduuri de pesticide in comparatie cu produsele cultivate conventional.

Agricultura ecologica se bazeaza pe practici care nu doar protejeaza sanatatea mediului, dar incearca sa o imbunatateasca. In loc sa se bazeze pe pesticide sintetice si ingrasaminte care pot afecta solul si mediul inconjurator, agricultura organica foloseste doar substante naturale pentru tratarea solului.

Beneficiile altor produse bio

Atunci cand doresc sa adopte un stil de viata ecologic, majoritatea consumatorilor incep cu produse alimentare bio. Cu toate acestea, exista o mare diversitate de alte produse bio disponibile, inclusiv produse de curatare si de igiena personala, suplimente nutritive, produse cosmetice si detergenti.

Atunci cand alegi detergentul pentru rufe, produsele de ingrijire personala si cele de curatenie, tine cont ca toate acestea au un impact asupra sanatatii planetei. Alegand produse bio concepute cu ingrediente organice, este o modalitate usoara de a te asigura ca acest impact este unul pozitiv. In plus, in timpul manipularii produselor de curatare conventionale, exista mai multe riscuri asociate contactului cu acestea si este important sa poti articole de protectie pentru a evita contactul substantelor periculoase cu ochii, nasul si pielea. Cu toate acestea, atunci cand utilizezi produse de curatare ecologice, nu te vei mai supune la toate aceste riscuri, deoarece produsele bio contin ingrediente blande, care nu sunt daunatoare pentru piele sau corp. Acest lucru este benefic si pentru familia ta, deoarece nu vor exista toxine in aer sau pe suprafetele din casa care sunt in permanenta atinse de copii.

Toate articolele bio nealimentare sunt produse fara utilizarea de pesticide toxice sau ingrasaminte sintetice. Drept urmare, alegerea produselor bio pentru casa si igiena ajuta la prevenirea deteriorarii resurselor de apa valoroase, la protejarea diversitatii speciilor si la combaterea schimbarilor climatice.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri