Bangladesh – 200 de morti in 2 luni in razboiul contra drogurilor

Publicat in July 11, 2018   ·   Fara comentarii

Dacca (capitala Republicii Populare Bangladesh) – controversatul razboi al drogurilor din Bangladesh a facut numai putin de 200 de morti in mai putin de 2 luni. In jur de 25.000 de persoane au fost arestate. Acesta este raportul la care a ajuns o organizatie de aparare a drepturilor omului.

razboi Bangladesh

Tarile sarace din Asia de Sud cu abia 160 de milioane de locuitori nu reusesc sa faca fata traficului cu droguri, retelele infloresc in aceste tari pe zi ce trece, autoritatile par neputincioase. Oamenii sunt din ce in ce mai disperati sa isi faca rost de pilule de metamfetamina cunoscute sub numele de yaba in regiune, cu provenienta din Asia de Sud-Est.

Este o situatie fara precedent in Bangladesh. Atatea persoane ucise intr-un timp relativ scurt a declarat directoarea executiva a unui ONG din Bangladesh. Guvernul bangladesh prevede ca acest razboi va mai dura destul de multa vreme care ne aminteste de o campanie similara in Philippine. Autoritatile dau asigurari ca presupusii traficanti ucisi sunt implicati in cel putin 10 crime legate de traficul cu stupefiante.

Aparatorii drepturilor omului sustin ca un numar mare de victime au fost ucise in mod intentinat de autoritati in cadrul unor executii mascate si ca aceasta campanie este de fapt un paravan pentru reglari de conturi. Moartea unui consilier municipal in urma unui raid  anti-droguri a provocat furia nationala la inceputul lunii iunie cand sotia acestuia a publicat inregistrari audio care contrazic versiunea initiala.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Externe
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro