reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Bancile cresc tarifele in 2021 conform Observatorului tarifelor bancare | 6pm.ro

Bancile cresc tarifele in 2021 conform Observatorului tarifelor bancare

Publicat in February 15, 2021   ·   Fara comentarii

Numai putin de 8 tarife au crescut in ultima perioada, incepand cu anul 2021 mai exact, insa moderat conform Observatorului tarifelor bancare (OTB) in timp ce asociatiile de consumatori au denuntat preturi din ce in ce mai putin lizibile.

 

tarife banci

CCSF (Comitetul consultativ al sectorului financiar) a publicat tendintele tarifelor afisate de catre banci si le compara in acest raport intre datele 31 decembrie 2020 si 5 ianuarie 2021.

Doua tarife sunt totusi in scadere: comisioanele pentru serviciile de banca online si inscrierea pentru alerte SMS in legatura cu situatia contului. Viramentele prin intermediul Internetului au ramas in continuare gratuite.

Insa 8 tarife sunt in crestere in noul an 2021 printre care furnizarea cardurilor de debit. Dincolo de cresterea acestor tarife, asociatiile de consumatori au criticat aceste cresteri inexplicabile si inacceptabile totodata, preturile li se par din ce in ce mai putin lizibile.

Pana in anul 2019, bancile aveau obiceiul sa publice pe site-urile lor oficiale un rezumat al preturilor principale ale operatiunilor in sanul unui document botezat extract standard al tarifelor sau EST. Astfel, era posibil sa compari tarifele unei banci cu cele ale concurentei si sa le alegi pe cele mai mici bineinteles.

Asociatiile au estimat ca anul acesta documentul nou nu era suficient de standardizat in prezentarea sa, afisand pachete incomparabile. Drept urmare, asociatiile au inceput sa ceara principalelor puteri publice sa impuna o prezentare identica pentru toate bancile, ideal ar fi ca toate bancile existente sa prezinte aceleasi tarife pentru serviciile oferite.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri