Banca Transilvania a urcat pe locul doi in topul bancilor pe 2016

Publicat in February 16, 2017   ·   Fara comentarii

Banca Transilvania a reusit o schimbare istorica, sa depaseasca BRD SocGen in topul celor mai mari banci de pe piata locala in functie de active, urcand anul trecut pe locul doi in clasament, pozitie ocupata pana in anul 2015 de rivalul sau, BRD SocGen, institutia de cresit cu capital francez.

unnamed

banca transilvania

In 2008 activele BRD SocGen erau de aproximativ 49 de miliarde de lei, cu aproximativ 30 de miliarde de lei peste nivelul activelor Bancii Transilvania. Anul trecut, banca din Cluj a reusit sa depaseasca activele BRD cu aproximativ 1 miliard de lei. Pentru anul 2016 Banca Transilvania a reusit sa raporteze active de aproximativ 51,77 de miliarde de lei, la nivel individual. Banca romaneasca cu capital francez BRD SocGen a avut active de aproximativ 50.66 de miliarde de lei.

Pe o piata actuala a creditului marcata de letargie, asta in primii ani de criza, dand semne de redresare in ultimii doi ani in special, bancile care au efectuat achizitii dar si cele care au vandut o multime de credite noi au reusit sa se delimiteze in ultima perioada si sa inregistreze cresteri semnificative la nivelul cotelor de piata in functie de active. Anii de dupa criza financiara, de dupa 2008 au reusit sa faca diferenta intre cele doua banci concurente.

Creditele nete ale Bancii Transilvania au crescut in 2016 cu 8,4%, la 27.2 miliarde de lei iar in ceea ce priveste resursele atrase de la clienti cu 9%, la 41,9 miliarde de lei.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Finante si banci
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro