Avantajele si dezavantajele produselor cu LED

Publicat in November 22, 2017   ·   Fara comentarii

Iluminarea cu LED este o realitate din ce in ce mai prezenta in viata noastra, existand o multime de produse care se folosesc de aceasta tehnologie pentru a lumina. In aproape fiecare casa exista corpuri de iluminat LED, in orice magazin exista becuri LED si din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi tuneze masinile cu produse LED care fac automobilele mult mai atractive.

Evident, toate aceste produse sunt extrem de atractive, mai ales ca pe piata au aparut corpuri de iluminat moderne si produse care sunt extrem de placute din punct de vedere vizual. Inainte de a face o achizitie insa, este bine sa se cunoasca o serie de lucruri despre aceasta noua tehnologie, cum ar fi avantajele pe care le ofera, tipurile de produse ce pot fi iluminate in acest fel si evident, modul de functionare.

corpuri de iluminat cu led

iluminat cu led

Ce este un LED?

LED vine de le Light Emitting Diode si este o dioda care emite lumina. Practic, un corp de iluminat pentru interior care foloseste aceasta tehnologie nu va incalzi si va oferi un confort sporit. Tehnologia LED a fost inventata in anul 1960 si de atunci a cunoscut o dezvoltare foarte rapida, inlocuind destul de rapid becurile cu incandescenta. Astazi se foloseste in foarte multe domenii, existand, pe langa plafoniere LED si corpuri de iluminat pentru casa, inclusiv televizoare sau monitoare iluminate in acest fel.

Care sunt principalele avantaje pe care le ofera aceasta noua tehnologie?

O aplica LED care functioneaza zilnic intr-un living, spre exemplu, poate sa aduca o serie de avantaje majore:

  • Este eficienta din punct de vedere energetic. Spre deosebire de un bec cu incandescenta poate sa consume cu pana la 80-90% mai putina energie.
  • Are o durata de viata mai mare. Durata de viata este de pana la 50 de ori mai mare decat in cazul becului cu incandescenta.
  • Este economica pe termen lung. Chiar daca achizitia initiala poate sa para destul de costisitoare, pe termen lung genereaza o economie destul de mare si amortizeaza investitia.
  • Se aprinde instant. Spre deosebire de alte solutii de iluminare, cum ar fi becurile economice sau cele cu neon, aprinderea este instanta deoarece nu exista nevoia incalzirii.
  • Este o solutie de iluminare 100% ecologica.

Exista si dezavantaje ale produselor LED?

Exista si o serie de dezavantaje, insa acestea pot fi evitate sau pot fi eliminate in timp. Un prim dezavantaj este costul initial mai mare, care poate sa indeparteze utilizatorii. De asemenea, unghiul de lumina poate sa fie ceva mai mic decat in cazul altor solutii de iluminare, iar fluxul luminos poate sa se deprecieze in timp.

Per total insa, solutiile de iluminare cu LED sunt avantajoase si economice, asadar merita o investitie sau macar o luare in considerare.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Casa si gradina
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro