reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Autostrada viitorului incepe din Olanda | 6pm.ro

Autostrada viitorului incepe din Olanda

Publicat in November 11, 2012   ·   Fara comentarii

O noua vopsea bazata pe o pudra luminiscenta va fi folosita incepand de anul viitor la marcajele de pe carosabil, atat pe cele centrale, cat si pe cele laterale de pe marginile soselelor.

marcaje luminiscente

marcaje

Marcajele inmagazineaza lumina in timpul zilei, lumina care noaptea asigura vizibilitatea pe autostrazi.

Conform wired.co.uk, lumina inmagazinata astfel poate asigura vizibilitatea pe sosele timp de 4 ore in timpul noptii. Folosindu-se o alta vopsea obtinuta cu tehnologii de ultima ora se va asigura aparitia pe sosea a unor imagini imense reprezentand fulgi de zapada, care au rolul de a atentiona soferii ca temperatura a scazut foarte mult si sofatul trebuie facut cu atentie si la limite reduse de viteza.

Aceste idei indraznete au fost deja adoptate de Olanda , tara care este incantata de ideea de a construi prima autostrada a viitorului care mareste limitele sigurantei rutiere.


Daan Roosergaarde este “parintele” acestor idei futuriste numite proiectul “The Smart Highway” , cu care a castigat premiul “Best Future Concept”.

Statele Unite si India si-au manifestat si ele interesul pentru acest proiect indraznet si in curand vor opta in mod cert pentru autostrazile luminoase ala viitorului.

Despre autostrada viitorului au mai scris si cei de la yahoo.com

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri